Recent Forum Posts

From categories:
page 1123...next »

SELECT B.PRCSNAME,
RUNCNTLID,
—MAX(PRCSINSTANCE) +1 PRCSINSTANCE_PLUS_ONE,
— Y = MX+B
round(((REGR_SLOPE(PERCENTAGE_FAILURE, PRCSINSTANCE) * (MAX(PRCSINSTANCE) + 1) + REGR_INTERCEPT(B.PERCENTAGE_FAILURE, B.PRCSINSTANCE))),2) AS FAILURE_CHANCE ,
round(REGR_SLOPE(PERCENTAGE_FAILURE, PRCSINSTANCE),4)as slope ,
AVG_FAILURE
FROM
(SELECT PRCSNAME,
RUNCNTLID,
DECODE(RUNSTATUS,9,0,1) AS boolFAILURE,
COUNT( *) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ) AS TOTAL_RUNS,
(SUM(DECODE(RUNSTATUS,9,0,1)) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID) / COUNT(*) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ))*100 AS AVG_FAILURE,
(SUM(DECODE(RUNSTATUS,9,0,1)) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ORDER BY PRCSINSTANCE)/ COUNT(1) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ORDER BY PRCSINSTANCE))*100 AS PERCENTAGE_FAILURE ,
COUNT(1) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ORDER BY PRCSINSTANCE) AS RUNNING_COUNT_OF_RUNS,
SUM(DECODE(RUNSTATUS,9,0,1)) OVER(PARTITION BY PRCSNAME,RUNCNTLID ORDER BY PRCSINSTANCE) AS RUNNING_COUNT_OF_RUNS_FAILURE ,
PRCSINSTANCE
FROM PSPRCSRQST

ORDER BY PRCSNAME,
RUNCNTLID ,
PRCSINSTANCE
) B
where TOTAL_RUNS >1
and PERCENTAGE_FAILURE >0
GROUP BY B.PRCSNAME,
RUNCNTLID ,
AVG_FAILURE;

SELECT B.PRCSNAME,
RUNCNTLID,
—MAX(PRCSINSTANCE) +1 PRCSINSTANCE_PLUS_ONE,
— Y = MX+B
TRUNC(REGR_SLOPE(RUN_TIME_SEC, PRCSINSTANCE) * (MAX(PRCSINSTANCE) + 1) + REGR_INTERCEPT(B.RUN_TIME_SEC, B.PRCSINSTANCE)) AS FORECASTED_TIME,

TRUNC(REGR_SLOPE(RUN_TIME_SEC, PRCSINSTANCE),3) AS SLOPE_COEFFICIENT ,
AVG_RUN_TIME_SEC ,
MIN_RUN_TIME_SEC ,
MAX_RUN_TIME_SEC ,
NCOUNT_RUN
FROM
(SELECT TRUNC(AVG( EXTRACT(DAY FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*24*60*60 + EXTRACT(HOUR FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60*60 + EXTRACT(MINUTE FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60 + EXTRACT(SECOND FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))) OVER(PARTITION BY PRCSNAME, RUNCNTLID)) AS AVG_RUN_TIME_SEC,
MIN( EXTRACT(DAY FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*24*60*60 + EXTRACT(HOUR FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60*60 + EXTRACT(MINUTE FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60 + EXTRACT(SECOND FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))) OVER(PARTITION BY PRCSNAME, RUNCNTLID) AS MIN_RUN_TIME_SEC ,
MAX( EXTRACT(DAY FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*24*60*60 + EXTRACT(HOUR FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60*60 + EXTRACT(MINUTE FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60 + EXTRACT(SECOND FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))) OVER(PARTITION BY PRCSNAME, RUNCNTLID) AS MAX_RUN_TIME_SEC ,
EXTRACT(DAY FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*24*60*60 + EXTRACT(HOUR FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60*60 + EXTRACT(MINUTE FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM))*60 + EXTRACT(SECOND FROM (A.ENDDTTM -A.BEGINDTTM)) AS RUN_TIME_SEC ,
COUNT( *) OVER(PARTITION BY PRCSNAME, RUNCNTLID) AS NCOUNT_RUN,
TO_CHAR(BEGINDTTM,'DDD') ,
RQSTDTTM ,
BEGINDTTM ,
ENDDTTM ,
A.PRCSINSTANCE,
A.RUNCNTLID,
A.OPRID ,
PRCSNAME
FROM PSPRCSRQST A
WHERE
—PRCSNAME='ANZ2071A' AND
RUNSTATUS=9
ORDER BY BEGINDTTM
) B
GROUP BY PRCSNAME,
RUNCNTLID ,
AVG_RUN_TIME_SEC ,
MIN_RUN_TIME_SEC ,
MAX_RUN_TIME_SEC ,
NCOUNT_RUN

SQR report 6.2 printing chinese
bryan (guest) 18 Jun 2020 13:25
in discussion Forum / Help » SQR report 6.2 printing chinese

Our SQR version is very old 6.2 2000 and run on sun microsystem Solaris 10 and database is Sybase12.

We have tried some suggestions from newer version but fail.
like
(override option —(-zifD:\PT8.51\SQR\PSSQRCHN.INI ))
and pssqr.ini file .
/* Changes in pssqr.ini file /
ENCODING=UTF8
ENCODING-REPORT-OUTPUT=UCS2
ENCODING-DATABASE=UTF8
/
**/

If anyone with same or older version can succeed in printing chinese . please kindly share your setting.

SQR report 6.2 printing chinese by bryan (guest), 18 Jun 2020 13:25
bryan (guest) 18 Jun 2020 02:13
in discussion Forum / Help » sqr reports

Hi all,
I have SQR release 6.2 dateback to 2000.
Is there anyone know if it can suppport chinese char. printing.
We fail to print Chinese char and

(override option —(-zifD:\PT8.51\SQR\PSSQRCHN.INI ))
and pssqr.ini file .
/* Changes in pssqr.ini file /
ENCODING=UTF8
ENCODING-REPORT-OUTPUT=UCS2
ENCODING-DATABASE=UTF8
/
**/

Many thanks anyone has used that version or earlier version to print chinese successfully.

by bryan (guest), 18 Jun 2020 02:13

SELECT 'SELECT '''
||'RecDescr.'
||A.RECDESCR
||'-Record.'
||A.RECNAME
||'.FieldName.'
||d.COLS1
||'->'
||'''||'
||B.FIELDNAME||','||d.COLS1
||', COUNT(1) OVER() AS CNT_OF_OBJECTS1 FROM '
|| DECODE(SUBSTR(B.recname, 1,2),'PS','','PS_')
||A.RECNAME
|| ' WHERE LASTUPDOPRID <> ''PPLSOFT'';' as Details
—, B.RECNAME, B.FIELDNAME, A.RECDESCR
FROM PSRECDEFN A,
PSRECFIELDALL B ,
(SELECT TABLE_NAME ,
LISTAGG (COLUMN_NAME, ', ') WITHIN GROUP (
ORDER BY TABLE_NAME, COLUMN_ID) AS COLS1
FROM USER_TAB_COLS
WHERE column_id<4
GROUP BY TABLE_NAME
) d
WHERE ( A.RECNAME = B.RECNAME
AND A.OBJECTOWNERID = 'PPT')
AND A.RECTYPE =0
AND b.recname IN
(SELECT DISTINCT recname FROM PSRECFIELDALL c WHERE FIELDNAME='LASTUPDOPRID'
)
AND A.RECNAME NOT LIKE '%AUD%'
AND b.FIELDNAME LIKE '%DESC%'
AND (DECODE(SUBSTR(B.recname, 1,2),'PS','','PS_')
||A.RECNAME=d.TABLE_NAME)
ORDER BY B.RECNAME;
SELECT * FROM PSRECFIELD;

1. What are Menu types available?
2. Where do you need to install connectivity software?
3. What is the purpose of state records?
4. What is the most important Record in PS HRMS?
5. What is dynamic view?
6. What is the difference between SQL View and Query View?
7. What is section?
8. How do you create the Department security with navigations?
9. What is ERP and how it is related to SAP?
10. What is difference between Translate table and Prompt table?
11. What is Activity Type? What is Cost Center? What is GAP Analysis? Explain with real time scenario.
12. If we use SQL and Call section at same time then Database deadlock will occur. Why does this Dead lock
Occur?
13. What are all the steps involved in Upgrade process?
14. Explain what are component buffer and data buffer.
15. What are the views available in App. Designer project workspace?
16. What are the statuses available in PeopleSoft Domain Status Menu?
17. What are the differences between RowClass and RowSet in PeopleSoft?
18. What is the default Crystal Report that PeopleSoft Query tool creates?
19. What Record Changes does not affect Database?
20. What views available in Application Designer project workspace?
21. With reference to the Component Interface Tester which of the following is NOT TRUE?
22. What are the main attributes of a Component Interface (CI)?
23. Which of the following is NOT TRUE in Component Interface (CI) Architecture?
24. Will Tuxedo continue to be used in a PeopleSoft/WebSphere or PeopleSoft/WebLogic environment?
25. Can a PeopleTools 8.4 and a PeopleTools 8.1xapplication server run on the same machine?
26. IBM How should Web Application Servers be used with PeopleTools 8.1x and PeopleTools 8.4?
27. Are disconnected mobile applications supported in PeopleTools 8.1x?
28. Is web server load balancing supported with PeopleTools 8.4?
29. What HTTP servers and Java servlet engine combinations are supported with PeopleTools 8.4?
100 REAL TIME PEO
Questions and Answ
Latest Peoplesoft A
Question and Answ
Labels
30. Where the WorkItem is available?
31. Where is workflow work items found?
32. What BEA product is used for DB transaction in PS?
33. What is the status available in PeopleSoft Domain Status Menu?
34. What event is fired after DB Update?
35. Which process is used for running AE programs, which are to be run at a frequency of less than a day?
36. Which RDBMS uses Tablespace?
37. How do you login into BS mode?
38. Activate Event is Valid for following?
39. What are Menu types available?
40. What is the output when Query is split?
41. What are destructive statements in SQL?
42. What does ER Diagrams represent?
43. On which servers Tuning can be done.
44. What are the uses of process profile?
45. Where is Unicode used?
46. Which of the above record definitions is NOT stored on the database and therefore not required to build?
47. What are the Search Keys you use to find Patches and Fixes?
48. What are the People Tools available for Integration Broker?
49. SYSAUDIT finds for___.
50. You want to update your password and enter a hint for forgotten password. What would you access?
51. Which of the following commands can be run in Bootstrap mode?
52. Which of the following fires after the database is updated?
53. What are the Record field events?
54. What Record Changes does not affect Database?
55. Which RDBMS uses Tablespace?
56. How do you set up table sharing in PeopleTools applications?
57. How will you get a single output by combining two or more queries?
58. What is the purpose of State Record?
59. Tell me your experience with CI?
60. How do you decide between appeng/Ci and SQR while conversion?
61. What is the performance tuning of SQR?
62. What is the difference between SaveEdit and FieldEdit?
63. What are the differences between AE and SQR?
64. What is record, row peoplecode?
65. How do you retrieve a value from scroll.scroll select?
66. What is the difference between sql statements and metasql statements?
67. What are the different ways to run AE, SQR? (Command, process scheduler)
68. How do you delete a file using sqr?
69. The Trace tab in Configuration Manager only traces Windows client (two-tier) interactions. True or False
70. Trigger Business Event is used for triggering the workflow and it is written on workflow event. Trigger
Business Event has the
71. The following is an entry from the application reviewer LOG File: start Field=PERSONAL_DATA.EMPLIDRowInit
Temps=1 Stack=4 Source=233. What does the Source= 233 parameter in the above LOG file entry
identify?
72. What the following command will do? (Psadmin -p start -d hrdmo)
73. Which of the Task cannot be done through PSADMIN?
74. What is the result of the search with the following criteria in PS Books?
75. What category of commands can be executed in data mover?
76. The example below demonstrates the use of SQR flags in the configuration manager directories folder: -F
C:PSHrmsSqr What do the above SQR flags signify to the SQR Report Writer upon execution?
77. The application server dynamically scales server processes according to the volume of transaction requests,
which is known as?
78. Where do you create the process security groups?
79. What is the event that fires after all database updates?
80. In which one of the following views would you see the fields, criteria, and other details associated with the
current query?
81. From the following statements, which one is NOT true about Pub Broker?
82. PeopleSoft tracks object changes using a system table. Which PeopleTools System table is used to track
object changes?
83. PeopleSoft has its own naming convention for system and non-system (application) tables. In the list below,
RECORDNAME refers to the name of any table or record. Referring to the above information, which one of the
following identifies the naming convention PeopleSoft uses for system tables.
84. Which is a record that PeopleTools adds to every level of the Message Structure during processing?
85. What is the configuration file that contains the entire collection configuration values for a given application
server domain?
86. Which command shuts down an application server domain using a “forced” shutdown method?
87. Which Three PeopleSoft Tables the DB User mentioned in Connect ID should have permission?
88. Assume that you just finished customization work that involved the creation of many new objects. You can
move these objects from your development database (source) to a testing database (target) to conduct more
elaborate testing. Referring to the above information, why would adding your objects to a Project streamline the
migration to a new database?
89. Which of the following menu options allows you to modify the Last Process Instance Number used within the
system?
90. Which Trace 255 command line options produces the trace file with the name?
91. Where can you see the status of the job report and details in secured way?
92. How can youset Non-Repudiation property?
93. If you delete a page from PSPT application, which all tables are affected?
94. If you change the long name of translate field what object is to be altered?
95. When do configuration changes made using the configuration Manager take effect?
96. Which one of the following is NOT a valid PeopleSoft query type?
97. Interlink data type can be declared as?
98. Which is the PeopleSoft’s hub to handle complex system-to-system interactions?
99. Suppose the CEO wants a list of the departments, whose MINIMUM salary is greater than $100,000? Your
manager asks you to determine the quickest method to deliver this data to the CEO. Since writing an SQR will
take too much time, you decide to use PeopleSoft query. Referring to the above, what function would you use, in
combination with the aggregate function "Minimum" to produce the result set required?
Having CRITERIA 18
DoSave( ) can be called from one of the following events?
100. In which PeopleCode event does ALL data validation take place?
101 What are the three logical sets of tables that make up a PeopleSoft
database and what is the purpose of each?
System Catalog Tables– This table contain metadata about all object in the database.
People Tools Tables—This table contain the metadata about PeopleSoft that is installed on the database. And also the
structure that applications use to define specific objects. The structure of the tables is the same for all applications.
Application Data Tables— This table contain data entered for use by your organization. Any table updated ad part of a
component is an application data table.
102:-What are the benefits of The Shared Cache Mode?
103:-
What is shared cache and how you enable it?
104
Describe the purge process?
105
Name the configuration file of Process Sheduler and it’s location?
106
107 Name the configuration file of Application Server and its location?
108 What is SYSAUDIT?
109 What is DDDAUDIT?
110 What is Report Repository?
-============================================
HRMS functional interview question

111
Which statement is true when processing benefits with multiple
jobs?
A. For each benefit record number, one job must be designated as the primary job.
B. Benefit deductions are taken from all paychecks associated with the same benefit record number
C. Each benefit record number must be unique.
D. Each job must be assigned a unique benefit record number.
Ans: A

112
Which HRMS module does NOT use the Group Build functionality?
A. Payroll
B. Training Administration
C. Total Compensation Reporting
D. Variable Compensation
E. Salary Planning

113
On the Job Earnings Distribution Page, what are three ways you can
distribute the employee's compensation? (Choose three.)
A. to a different Company
B. to a different Department
C. to a different Job Codes and/or Position
D. to a different Pay Group
E. to a different General Ledger Type
Ans: B,C,E

114
A employee wants to set up a vacation plan and have the ability to
track the vacation balances. Which three tables must be set up
before you can track the vacation balances? (Choose three.)
A. Calculation Rules Table
B. Provider/Vendor Table
C. Earnings Table
D. Deduction Table
E. Benefit Program Table
Ans: B,C,E

115
Where do you enter default values that are specific to a PeopleSoft
user?
A. Business Unit Options Defaults
B. Location Table
C. Installation Table
D. Org Defaults by Permission List
E. User Profiles Component
Ans: D

116
Which table has SetID as a high-level key?
A. Business Unit Table
B. Location Table
C. Job Profile Table
D. Comp Rate Code Table
E. Company Table
Ans: B

117
When you access an HCM component, say, Job Data, certain values
like business unit, company etc are defaulted. What governs this
concept?
Values like business unit, company, country get defaulted by virtue of the user’s primary permission list. These default values
are associated with SetIDs on the Business Unit Options Default page.
Using the tableset controls and business unit default options, the system determines the default values to enter in select
fields on the component. So, when a user accesses a component that uses business unit defaults and selects a business unit,
the system determines the setID which drives the defaults for the business unit on the Tableset Control –Record group page.

118
What is job family? How is it different from job codes in PS? |
Peoplesoft HCM / HRMS Interview Questions
To identify a particular job in PS HRMS we use job code. Example: You can have a job code representing Administrative
assistant. This jobcode will have a defaulted salary grade and standard hours. A collection of multiple such jobs grouped
together which use this job code will make a job family.

119
How is Geographic location code different from locations? |
Peoplesoft HCM / HRMS Interview Questions
Location is the core table which is used to define all the office locations of the organization. All locations are tied to a
company and setid. Location is also tied to a department. Geographic location is a US federal concept. This is specific to a
State –City code. Locality pay area and law enforcement officer special pay area calculations are noted in this setup. Based
on the geographic location code setup the locality pay percentages are calculated and used in US payroll process.

120
When do we use the concept of effective sequence? | Peoplesoft
HCM / HRMS Interview Questions
Effective sequence concept is used in some key tables like Job. Job table has high volume of employee transaction data.
There are multiple types of transactions and they are all action driven. It is very likely in a business scenario that employee
has same type of transaction more than once in the same day. For example: Employee can have a data change action
happening on the same day more than once. In such a situation, for the same employment instance, we now have more than
one row with the same effective date. In order to uniquely store this second transaction, we need another primary key which
is where effective sequence comes into play. Hence Job table has a primary key structure: Employee id, employee record
number, effective date and effective sequence.

123
How is standard hour and FTE auto calculated when entering job
details for a new hire? | Peoplesoft HCM / HRMS Interview
Questions
Standard hour is defined in multiple ways in the system. Under Setup HRMS - Installation table in HRMS options, there is a
standard hour rule setup. This is at the system level. Here the admin will define the minimum and maximum hours for the HR
system and also the default hours. The second place where the setup can be done is in the jobcode table setup. Under Setup
HRMS -> Foundation tables -> Job Attributes -> Job code table. When a user sets up a job code then the standard hours
value can be set specific to that job code. When employee job details are being populated based on the jobcode, the standard
hours and FTE will get refreshed. Also values like regular/ temporary will get populated.

Q124
If an organization does not fit to be position driven then what are
the other options in People Soft to setup the hierarchy? | Peoplesoft
HCM / HRMS Interview Questions
If the organization is not fit to be position driven, then the other options available are:
By Person: In this approach, job codes are used to classify job data into groups. Job codes have one to many relationships
with employees, i.e. multiple employees can have the same job code. Jobs to be performed are identified in the organization.
Job codes can be shared across departments, locations or companies.
Partial Position: There might be a situation wherein the system has to be driven by both the approaches – by person and by
position. In this case, partial position management can be implemented. Driving by position might work for certain
departments or executive levels whereas others can be person driven.

Q125
What is employment instance? | Peoplesoft HCM / HRMS Interview
Questions
Employee relationship with organization. Where employee can have multiple relationship (instances) with the organization.

Q126
What is the purpose of correct history mode? | Peoplesoft HCM /
HRMS Interview Questions
To correct the past and current information based on the EFFDT.

A data entry operator has five pieces of information for one employee that must be put into the system. Each
action occurs on the same date and they are entered into the system as follows: 1 - February 14, 2003 -
Reorganization 2 - February 14, 2003 - Promotion 3 - February 14, 2003 - Pay Rate Change 4 - February 14,
2003 - Data Change 5 - February 14, 2003 - Transfer.
What is the fourth row that is displayed after the data entry is completed?
2. When working on a conversion, what does PeopleSoft recommend you use as the initial effective dates on the
Job Code Table?

3. You have just added a new department to the Department Table. It is active and its effective date is less than
today's date. When you try to transfer an employee to that department on an inserted row with today's date, the
new department is NOT showing up. How can you resolve this issue?

4. You are helping the Compensation department set up the Job Code Table. Which three tables are associated
with the Job Code Table and therefore should be set up prior to setting up the Job Code Table? (Choose three.)

5. What are four security solutions that are delivered with PeopleSoft? (Choose four.)

6. For the action of Short Term Disability, what is the resulting employee status?

7. A company wants you to set the dependent age limit to 19 for all benefits. Which table should you use?

8. Which table has SetID as a high-level key?

9. Where do you enter default values that are specific to a PeopleSoft user?

10. A customer wants to set up a vacation plan and have the ability to track the vacation balances. Which three
tables must be set up before you can track the vacation balances? (Choose three.)

11. On the Job Earnings Distribution Page, what are three ways you can distribute the employee's
compensation? (Choose three.)

12. Which HRMS module does NOT use the Group Build functionality?

13. A customer asks you to set up a medical plan on the Benefit Plan Table. Which table must you set up first?

14. Which statement is true when processing benefits with multiple jobs?

15. Your client has seasonal workers and wants to base the annual compensation rate on 125 work days per
year. On which table do you define this requirement?

16. A company has many employees who have two jobs. They want their employees to enroll in their benefits
programs only once, instead of once per job. To accomplish this, they must use the same _ for both jobs.

17. Which deduction classification is used to set up a savings plan employer before-tax match?

18. Which table is used to add additional plan types to the database?

19. When building a Benefit Program, which four fields are in the Option section? (Choose four.)

20. An employee has a current row with the action of Promotion with an effective date of June 6, 2002. The
human resources administrator then receives a personnel change form that states the employee should have
received a merit increase as of March 1, 2002. What action type does the administrator use to insert the Merit
Increase row?

21. Which table has SetID as a high-level key?

22. Where do you define user related defaults?

23. You have been asked to set up the Job Code Table. Which two foundation tables should you set up initially?
(Choose two.)

24. Which table is considered an Implementation Processing Rules and Default Table?

25. How can the Location Table impact an employee's compensation?

26. You have been asked to participate in a fit/gap analysis for the Payroll module. You have never participated
in a fit/gap before. Which three questions are part of a fit/gap analysis for Payroll? (Choose three.)

27. A data entry clerk is processing a new hire. He is about to enter data into the Supervisor ID field and finds it
has already been populated. On which table was this default set?

28. A company has a maximum coverage of $1,000,000 over all life insurance plans.
The maximum coverages for the company are: Life - $500,000 Supplemental Life - $400,000 AD/D - $300,000 If
an employee selects the maximum coverages for each life insurance plan, what will be the saved coverages for
each plan type?

29. How should you inactivate an Effective-dated row in a foundation table?

30. Which employees appear on the BEN733 - Base Benefits Audit Report?

31. Which pay component comprises the Compensation Rate on the Job Table?

32. An employee has been promoted and you are adding the new Job row to his record. When you try to enter
the Job Code, it does not show up in the prompt table search results. What are three possible causes of this
problem? (Choose three.)

33. Which PeopleSoft-delivered benefit plan types are assigned to 30 through 39?

34. The PeopleSoft system is configured to allow partial deductions and deduction arrears. An employee has net
pay of $300 and deductions totaling $500. Which partial deduction is taken?

35. On which benefits setup table do you associate health plans and providers?

36. Which PeopleSoft-delivered benefit plan types are assigned to 20 through 29?

37. The dependent age limit is 19 for all benefits. Which table should you use to exclude disabled dependents
from the age limit?

38. What three elements of a benefit deduction are specified on either the benefit plan or plan specific tables?
(Choose three)

39. You are going to set up a long term disability plan. Which plan type group should you use?

40. A company has a maximum coverage of $1,000,000 over all life insurance plans. The maximum coverage for
each plan is: Life - $600,000 Supplemental Life - $300,000 AD/D - $300,000 If an employee selects the
maximum coverages for each life insurance plan, what will be the saved coverages for each plan type?

41. You are setting up a new medical plan that requires employee deductions from pay. Where do you set up the
sequencing of the deductions so that this deduction is taken before all others?

42. Many businesses are moving valuable, high-profile employees with sought-after skills across borders to
where they are needed most. What is the official name for these employees?

43. Which delivered table is a consolidation of employee information from different transaction tables?

44. In the PeopleSoft 8.8 Internet Architecture, what is the static information at the top of the page called?

45. Which statement is true about an Effective-dated row?

46. Despite advice from various consulting firms, a local company wants to pay its employees 13 times a year.
They currently pay their employees monthly. What can the company do to pay its employees 13 times a year?

47. Which components of Multiple Components of Pay comprise the Comprate field on the Job record?

48. You have just added a new department to the Department Table. It is active and its effective date is less
than today's date. When you try to transfer an employee to that department on an inserted row with today's
date, the new department is NOT showing up. How can you resolve this issue?

49. Which table is NOT set up within the Workforce Administration module?

50. Which three HCM product modules are included in the PeopleSoft HRMS Release Notes? (Choose three.)

—===================================================================================

PeopleSoft Interview Questions - SQR
1. What are the sections and paragraphs available?
There are five sections and three paragraphs available in SQR programming.
The sections include:
a. Begin-setup End-setup.
b. Begin-program End-program.
c. Begin-procedure End-procedure.
d. Begin-heading End-heading.
e. Begin-footing End-footing
And the paragraphs include
Begin-select paragraph.
Begin-SQL paragraph.
Begin-document paragraph.
2. Is it possible to increase the array size once defined?
No, it is not possible to increase the Array size once defined
3. What is Load-lookup? Give the Syntax for Load-Lookup?
The LOAD-LOOKUP command defines an array containing a set of keys and values and loads it into memory.
With LOAD-LOOKUP, you can reduce the number of tables that are joined in one SELECT.
Use this command in conjunction with one or more LOOKUP commands.
Syntax: begin-setup
load-lookup
name=prods
table=products
key=product_code
return_value=description
end-setup
4.Can you Call a SQR from another SQR? How?
We can call one SQR program from another SQR program using Call.callsystem.
But this is possible only in UNIX Operating system.
5. Briefly explain Most commonly used SQC’s in SQR programs?
Some of the most commonly used SQC’s are
1. STDAPI.sqc : This Is Process Scheduler Interface which is used to initiate and terminate some
field values such as Process_instance & Run_cntl_id
2. SETENV.sqc : This is used to set the Default Environment based on the Database such Printer
Type, Paper Size, Date formats Etc….
3. NUMBER.sqc : This file contains generalized routines to format numbers.
4. DATETIME.sqc : This file contains generalized routines to format dates and times.
5. RESET.sqc : This is an important Footing SQc

6. What are the commands used in file handling of sqr?
Using File Handling we can Import.
Steps are:
1. Opening a File Using ‘OPEN FOR-READING’ command.
2. Reading Data From File Using ‘READ’ command.
3. Writing Data into Table Using ‘BEGIN-SQL’ paragraph & ‘INSERT’ command
7. What are On-break parameters?
ON-BREAK causes the specified action to perform in a tabular report when the value of a field changes.
The default action prints the field only when its value changes (PRINT=CHANGE).
Mainly used for to avoid Redundancy of Printing on a page.
8. How can you Debug SQR programs?
We can Debug SQR using Debugging Commands such as
1. #IF DEBUGxxx
#END-IF
2. DISPLAY and
3. SHOW
9. What is the difference between sqr and sqc?
SQR SQC
1.This is nothing but the Actual 1.This is like a function in SQR.
Source program.
2. This consists of Program Section. 2.This does not consists of program Section.
3. This can be Compiled & Executed. 3.This cannot be Compiled and Executed.
4.We cannot call one SQR from SQC 4.We can call one SQC from another SQC or another SQR
10.What are different types of variables in sqr?
Types of variables in SQR are
1. Column Variables.
2. List Variables.
3. System Variables.
4. Document Variables.

-=========================

Question 1. What Is The P2p Cycle?

Answer :

This Process includes Procurement to Payment cycle.

Requisition
Purchase Order
Receipt
Voucher
Payment

Question 2. What Are The Main Attributes Of A Component Interface (ci)?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name

Question 3. Is It Possible For A Peopletools 8.4 Xs And A Peopletools 8.1x Database To Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, it’s possible. But it’s important to verify that the database version required by People Tools is the same as for the current People Tools x implementation

5. Substitution Variables.
And User Defined Variables
11. Is there any read-only variable in sqr?
Column Variables & System Variables are Read-Only Variables.
12. How to pass Inputs for sqr program while running from windows?
Using ASK & INPUT Commands.
13. How to pass Inputs to the SQR while running through the Process Scheduler?
Using Procedures & SQC’s to access data on Run Control Page (Run Control Fields).
14. What is the purpose of Stdapi.sqc
This is a Process Scheduler Interface sqc which is used to initiate and terminate some field values such as Process_instance &
Run_cntl_id
15. What is the SQT file? What are the advantages of SQT files?
SQT’ file is nothing but resultant file after the compilation (i.e.) Runtime File. By using this SQT file , we can increase the
Performance of the program by reducing the Compilation Time.
16. What is the SQC used to read data from translate table?
‘READXLAT.sqc’ is the SQC used to read data from Translate Table.
17. Which section is mandatory in an SQR program?
‘BEGIN-PROGRAM’ Section is Mandatory for an SQR program.
18. How will you display an image in SQR?
Using ‘DECLARE-IMAGE , END-DECLARE’ command.
19. What is use of SETENV.SQC?
This is used to set the Default Environment based on the Database such Printer Type, Paper Size, Date formats Etc….
20.How will you perform ERROR handling in SQR?
We can do Error handling in SQR using some command line flags such as –O, -L,-ZMF,-XMB and
Using Error handling commands such as
ON-ERROR = Skip/Warn/Stop (for Compile time errors)
ON-ERROR = Procedure Name (for execution stage errors).
21. How many ways of performance tuning are there in SQR?
1. Using LOADF-LOOKUP & LOOKUP.
2. Using ARRAYS.
3. Using MULTIPE REPORTS.
4. Using SQT Files.
5. Using –Bnn Command line Flag.
6. Running on BATCH SERVER.
7. Using Proper Programming Logic in SQR such as Using BREAK statement in EVALUATE Command.
8. Proper SQL tuning such as using Sub queries instead of Joins.
22. Can you call procedure in oracle from Sqr ? How?
To call a database procedure using Begin-select paragraph, the syntax is as follows:
Begin-select
<Procedure name> [(report arguments)]
from Dual
End-select
To call from Begin-sql, the syntax will be
Begin-SQL
<procedure-name>;;
End-SQL
23.Can you connect more than one database using one Sqr?
Yes.
24.What are the differences between Load lookup and Array ?
ARRAYS LOAD-LOOKUP
1. Arrays can be declared in any section. 1. Load-Lookup is declared in only in
SETUP section only.
2. Number of rows are not automatically 2. Numbers of rows are automatically added.
Added. gives a error if Exceeds the specified number.
3. We should insert data in to Array by 3. Rows are automatically inserted in to
programming. Load-Lookup.
4.We can retrive any number of fields. 4.We can retrive only Two fields from table
5. have Length & Data type. 5. don’t have Length & Data type.
6.We cannot directly print from Array. 6. We can directly print from Load-Lookup.
25. What are the steps required to run the SQR from peoplesoft environment?
Three steps we have to fallow to run the SQR program from the peoplesoft environment (Process
Scheduler).
These steps include
a. Making the SQR program API aware by calling two procedures (stdapi-init, stdapi-term) from
Begin-program section and including the Stdapi.sqc in the bottom of the program.
b. Create new run control table or using existing run control table and creating run control page,
component and register the component.
c. Giving the permission to the user by giving process groups.
26. How to pass command line flags to a sqr report running through process scheduler?
Using override options in the process definition in the Process Scheduler in the People Tools.
27. What are On-break parameters?
ON-BREAK causes the specified action to perform in a tabular report when the value of a field changes . The default action
prints the field only when its value changes (PRINT=CHANGE).Mainly used for Redundancy of Printing on a page.
28. How does peoplesoft Process monitor knows that the process (Say sqr report) is at what stage such as
initiated, in process, completed etc
From the Field Value of ‘RUNSTATUSDESCR’ field from ‘PS_PMN_PRCSLIST’ table.
29. How can u Debugging SQR programs?
We can Debug SQR using Debugging Commands such as
1. #IF DEBUGxxx #END-IF
2. DISPLAY and
3. SHOW
30. How to refer a global variable in local procedure?
After special character (ex.#,&) we use underscore(_) before that variable name.
31. What is -Bnn flag?
This is used to specify the number of rows that are to be taken from Dbase to the Buffer because
default the system takes 10 rows at a time.
32. What is -Tnn flag?
This is mainly used for testing purpose. We can restrict the system to generate only a specific
number of pages instead of generating all pages for testing. This is used in Windows
Environment.
33. What is -RS & -RT Flags?
RS is used to generate SPF file ie; stopping the program after the comilation. RT is used to run
the SPF file .This is also one kind of Performance increasing technique by saving the compilation time.
34. What is -debug command line flag?
This is used for Debugging in SQR.
35. How to place an corporate logo in sqr?
Using “Declare Image” command
36. what are the debugging commands in sqr?
Show & Display are debugging commands
37. what is the difference between these?
Show is used to display more than one variable at a time.
Display is used to display only one variable at a time.

-------— finance functional interview questions

Question 1. What Is The P2p Cycle?

Answer :

This Process includes Procurement to Payment cycle.

Requisition
Purchase Order
Receipt
Voucher
Payment

Question 2. What Are The Main Attributes Of A Component Interface (ci)?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name.

Question 3. Is It Possible For A Peopletools 8.4 Xs And A Peopletools 8.1x Database To Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, it’s possible. But it’s important to verify that the database version required by People Tools is the same as for the current People Tools x implementation.

Question 4. Does Application Messaging Work Between 8.1x And 8.4x Applications?

Answer :

Application Messaging is used by PeopleSoft applications to communicate with one another. For example, the Financials Applications which are based on People Tools can communicate with HRMS applications, which are based on People Tools, using Application Messaging.

Question 7. What Are Main Business Processes Of Accounts Payable?

Answer :

Payables Business process overview:

Create Vouchers and payments process using manual and automatic processes.
Country specific tax withholding.
Matching the vouchers with the purchase orders and receipts.
Post the vouchers.
Maintain vouchers throughout their life cycle.
Create drafts, single voucher payment, prepayments, and self-billed invoices.
Optionally, send electronic payments to PeopleSoft Financial Gateway.
Analyze accounts payable information using online inquiries, and by generating reports.
Archive accounts payable data.

Question 11. What Are Most Important Tables In Accounts Receivables In Peoplesoft?

Answer :

PS_ITEM
PS_ITEM_ACTIVITY
PS_ITE DST
PS_PENDING_ITEM
PS_PENDING_DST
PS_GROUP_CONTROL
PS_DEPOSIT_CONTROL
PS_PAYMENT
PS_PAYMENT_ID_CUST
PS_PAYMENT_ID_ITEM

Question 12. What Are Most Important Business Processes Of Accounts Receivable Modules?

Answer :

Loading Pending items from Billing/External systems.
Entering Pending Recv items info into Pplsoft system and update the AR system with these data inputs (AR_UPDATE).
Entering any deposits recvd in the system and update the AR System (using AR_UPDATE).
Processing Refunds.
Worksheets (Payment/Maintenance/Transfer) for performing matching operations for inbound funds against outbound funds.
Predict Payments, Receive Payments through Lockboxes and update the AR system as items received. (AR_UPDATE).
Generate Accounting Entries for entries originated in PeopleSoft AR system / External system.

Question 13. What Are The Different Payment Methods In Peoplesoft?

Answer :

System Check and EFT are two of the most common Payment Methods used by enterprises. Apart from these, PeopleSoft Payables also supports many other Payment Methods.

They are:

Most Common Payment Methods:

System Check
Electronic Funds Transfer — EFT
Other Payment Methods:

Manual Check
Draft Customer Initiated
Draft Customer EFT
Draft Vendor Initiated
Automated Clearing House — ACH
Direct Debit
Giro-EFT
Giro-Manual
Letter of Credit
Wire Transfer

Question 14. What Are The Voucher Staging Tables Available In Peoplesoft?

Answer :

To load vouchers into PeopleSoft, we first load them into the Voucher Staging tables and then run the Voucher Build to create Vouchers from the staged data.

PS_VCHR_HDR_STG;
PS_VCHR_LINE_STG;
PS_VCHR_DIST_STG;
PS_VCHR_HDR_QV;
PS_VCHR_LINE_QV;
PS_VCHR_DIST_QV;
These are two staging tables used to load data through voucher build process into main voucher tables.

PS_VOUCHER;
PS_VOUCHER_LINE;
PS_DISTRUB_LINE;
—-==================================================================================
Peoplesoft security

Question 1. What Are The Different Delivered Security Sets And How Do They Function?

Answer :

The different security sets are: - Department, People with jobs, People without jobs, US federal people with jobs, Recruiting job openings and template based hire.

For each security set, admin can enable or disable the access type. Based on this setup, the system will decide the type of security. For example, department security will be driven based on department tree, which is one access type or it can be driven by department setid which is another access type for the security set department.

For POIs with no job rows, to define security, the security set People without jobs is used. The other options are access types like location, business unit or institution. So, the one which is enabled, will drive the security.

Question 2. What Is Sjt_opr_cls?

Answer :

SJT_OPR_CLS: Contains the User IDs with their data permission lists.
Question 3. What Is Sjt_person?

Answer :

SJT_PERSON: Contains transaction data for the people (employees, contingent workers, Person of Interest). It has row level security attributes (SetID, DeptID etc) for all the employees.

Question 4. What Is Sjt_class_all?

Answer :

SJT_CLASS_ALL: Contains the data permission information for all the data permission lists that are given data access on the ‘Security by Dept Tree’ page or ‘Security by Permission List’ page.

Question 5. What Is Row Level Security? What Are The Different Ways To Design Row Level Security?

Answer :

Row level security is also known as Data Permission Security. It determines the access given to a user for all/specific set of rows through any PeopleSoft component which can be delivered or custom. For a row, access to all the fields is given.

Row level security restricts user’s access to a subset of rows based on the value within a field in the record. That field could be department, job location, job company, job salary grade etc. There are certain PeopleSoft delivered security sets and access types which can be used as a basis of restriction. For e.g., restrict access for a user (using Job data component) to all the employees having a value of ‘SALES’ for the department field in the current effective dated job row

question 6. How Is Field Level Security Controlled In Peoplesoft?

Answer :

There is no delivered security for field level, i.e. no configurable control exists for field-level access for a user. If there is a requirement of field level security, then it has to be done at the level of PeopleCode, i.e. pro grammatically

—======================

Peoplescode question
Question 1. What Are Classes In Peoplecode?

Answer :

A class is the formal definition of an object and acts as a template from which an instance of an object is created at runtime.
The class defines the properties of the object and the methods used to control the object’s behavior.
PeopleSoft delivers predefined classes (such as Array, File, Field, SQL, and so on).
You can create your own classes using the Application class. You can also extend the functionality of the existing classes using the Application class.

Question 2. What Are Setid’s And Table Set Sharing?

Answer :

SetId is the highest level key in the PeopleSoft. Location, Department and Jobcode tables are control tables and setid’s control the control tables during the transaction.
Table set sharing is a place where control tables are listed. It is accessed by business unit.
EX: If we have two locations Arizona and Ohio with setid’s xyz and abc,
suppose if we change Ohio’s setid to xyz then we can access all information related to Arizona/xyz like jobcodes etc.

Question 4. Why Do Peoplesoft Often Use Views As Search Records?

Answer :

Search views are used for three main reasons.

Adding criteria to the search dialogue page
Providing row level security
Implementing search page processing

Question 5. What Is Record Group? Which Records Can Be Included Into A Record Group?

Answer :

Record group consists of records with similar functionality.
To setup a record in record group we should enter a set control field value in record properties.

:
Question 6. What Are Metastrings Or Metasql?

Answer :
MetaStrings are special type of SQL expressions preceded by % sign.

MetaStrings are used in the following:

SQLExec
In application designer to build dynamic views
With rowset object methods (select, fill)
SQL objects
Record class methods (Insert, Update)
Application Engine
Cobol
Scroll buffer functions (ScrollSelect and its relatives).
Some Record class methods (Insert, Update, and so on.

question 7. What Is The Difference Between Sqlexec And Createsql?

Answer :

SqlExec means it bypasses the component buffer and it is directly contacts database to retrieve data.
But it retrieves the data row by row and not possible for bulk insert.
But in the case of Create SQL we can able insert the data in bulk

Question 8. What Is An Array In People Code?

Answer :

An array is a collection of data storage locations, each of which holds the same type of data.
The maximum depth of a PeopleCode array is 15 dimensions.
Push and UnShift are the functions of the array used to add the elements into the array one from the end of the array and one from the beginning.
Pop is a function of array used to select and delete an element from the end of the array.

question 9. Hot To Store Output Of A Sql Query In A Variable Using Peoplecode?

Answer :

Using SQLExec Function

SQLExec (“SELECT EMPLID,NAME FROM PS_PERSONAL_DATA”, &Emplid, &Name);

question 10. What Is Sub Page, Secondary Page In Peoplesoft?

Answer :

A Sub Page is utilized where you want to display or capture similar information for various entities,
for example, capturing an address, for a company or for a person, would need similar information like Street address,State county, Country,Pincode etc.. In those situations a sub page would be used, to design once and reuse at multiple places.
A Secondary Page is used to display or capture secondary information about an entity.A secondary page could use various sub pages, but the reverse is not true.

question 11. What Are The Different Ways We Can Set Up The Portal Security To Access Component In Portal?

Answer :

Structure & content
Menu import
Register componentq

question 12. What Are The Rules Used By The System To Determine Whether A User Is Authorized To Update An Object?

Answer :

The user should have the permission to update the object. This is given by the Definition security.
The group, which holds the object, should be added to the permission list of the user in update mode.

question 13. How To Give Access To The Records That Are To Be Used In A Query?

Answer :

To give access to the records that are to be used in query, we have create a new query security tree and add the records which we want to give the access and then assign a access group to the tree. After that we have to add that query tree and query access group to the permission list.

question 14. What Is The Use Of Primary Permission List In User Profile?

Answer :

Primary permission list is used for mass change and definition security purposes

question 15. How To Populate Data Into Grid In Online?

Answer :

&Rs.Select or Scrollselect()

question 16. What Are The Built-functions Used To Control Translate Values Dynamically?

Answer :

Adddropdownitem() Deletedropdownitem

question 17. What Is Differed Processing And Its Advantages?

Answer :

Postpones some user actions to reduce the number of trips to the database so that increases the performance (in system edits, field edit, and field change).

Advantages:

Reduces the network traffic.
Increases the performance.

question 18. Can You Save The Component Programmatically?

Answer :

Using Dosave and Dosavenow functions.

question 19. What Is Difference Between Getrowset And Createrowset In People Code?

Answer :

Getrowset –is used to get rowset for a record in the component buffer.
Createrowset—is used to create rowset for a record which in database, and is also called a Standalone rowset

question 20. What Is An Array In People Code? What Is Maximum Dimension Of An Array? Which Function Inserts Values Into An Array? What Is “pop”?

Answer :

An array is a collection of data storage locations, each of which holds the same type of data.
The maximum depth of a PeopleCode array is 15 dimensions.
Push and unshift are the functions of the array used to add the elements into the array one from the end of the array and one from the beginning. Pop is a function of array used to select and delete an element from the end of the arrayq

question 21. What Is Getlevel0()? What Is The Use Of %subrec And %selectall Functions?

Answer :

Getlevel0()— used to get the rowset of the level0.
%subrec — is used only in Dynamic View SQL where it expands to the columns of a subrecord:
%selectall–%SelectAll is shorthand for selecting all fields in the specified record, wrapping date/time fields with %DateOut, %TimeOut.

question 22. What Is Difference Between Saveprechange And Savepostchange? Which Function Directly Interacts With The Database?

Answer :

Saveprechange—last event that executes before updating the data from component buffer to the database.
Savepostchange –fires after the updation of data in the database.
SQLEXEC — function directly interacts with the database

question 23. What Is Difference Between Field Default And Row Init?

Answer :

Field default specifies only the default value for a field when we are in Add mode.
Row init fires only when a row of data coming from database to component buffer

question 24. What Is Default Processing?

Answer :

In default processing, any blank fields in the component are set to their default value.
You can specify the default value either in the Record Field Properties, or in FieldDefault PeopleCode

question 25. What Are Different Variables In People Code And Their Scope?

Answer :

System variables and User defined variables.
Scope
Global
Component
Local

question 26. When We Select A Component What Events Will Be Fired?

Answer :

If default mode for component is search mode: only searchinit will fired.
If default mode for component is new mode :field default, field formula, rowinit, searchinit.

question 27. What Databuffer Classes Are Available In People Code?

Answer :

Rowset
Row
Record
Field
Array
File
Sql
chart
grid and so on.

Question 28
What Is The Difference Between Component Buffer And Data Buffer?

Answer :

Component buffer contains all the data of the active component. Data buffer contains the data other than the data in the component buffer (Data of other records)

question 29. What Is The Purpose Of The Sqlexec Function? What Are Its Benefits And Draw Backs?

Answer :

SQLEXEC is used to execute the sql statements(select,insert,update,delete). We can get only one row at a time

question 30. Is There Any Way By Which You Can Find Out Whether The User Is In Add Mode Or Update Mode?

Answer :

%mode
Returns A—for Add mode.
Returns U — for Update mode
Question 31. In Which Events Error & Warning Are Used Most Extensively?

Answer :

Field edit
Save edit
Search save
row delete
row insert
Question 32. What Are Think Time Functions?

Answer :

Think-time functions suspend processing either until the user has taken some action (such as clicking a button in a message box), or until an external process has run to completion.

Question 33. Differentiate Field Edit And Save Edit?

Answer :

In Field edit for each field change, a transition to the application server to the database is taken place. In Saveedit for all the fields , only one transition to the application server to the Database is taken place.

Question 34. What Is Pia And What Are Its Components?

Answer :

It is n-tier architecture. We have client, web server, application server and Database server. We have jolt and tuxedo. We have WSL, WSH, JSL, JSH, QUEUES and services. In database server we have system tables, peopletools tables and application tables.

Question 35. How Can A Component Have More Than One Search Record? Give A Situation?

Answer :

You might want to reuse the same component multiple times with different search records. You can accomplish this by overriding the component search record at run-time when the component is opened from a menu item without creating separate copies of the component.

The component override is temporary, and occurs only when the component is opened from the menu item in which the override is set. It does not change the component definition.

Question 36. What Is An Expert Entry?

Answer :

Expert entry enables a user to change from interactive to deferred mode at runtime for appropriate transactions

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 37. Can You Hide A Primary Page In A Component? Reason?

Answer :

No we can not hide the primary page of a component. If the component had only one page then by making this page also invisible we wont have any component existing so we are not allowed to hide the primary page.

Question 38. Can You Place Sub Page Into Grid? If Yes How?

Answer :

Yes we can insert subpage using insert subpage. After insert subpage into main page, drag the subpage into the grid. When we save the page we are successfully able to save the page showing that we can insert a subpage into a grid.

Question 39. What Conditions Are Required To Establish Parent Child Relationship Between Two Records?what Are The Advantages With That?

Answer :

Conditions are:

The child record should have all the key fields of parent record and at least one more key field other than the key fields of parent record.
We should mention the parent record in the record properties of child record.
We can not go for more than three levels of parent/child relationships.
Advantages are:

To have referential integrity.
No need to enter information again and again
Question 40. What Are Table Edits?

Answer :

We have prompt table edit, yes/no table edit, translate table edit as the table edits.

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 41. In Case Of Record Level Audit What Is The Structure Of Table?

Answer :

The structure of the table in record level audit is: AUDIT_OPRID, AUDIT_STAMP, AUDIT_ACTN, AUDIT_RECNAME and can add fields from record.

Question 42. What Types Of Audits Are Supported By People Soft?

Answer :

We have field level audit and record level audit.

Question 43. Which Effective Dated Rows Can Be Retrieved In Update/display Mode, Update/display All And Correction Mode?

Answer :

Update/display: can view current and future rows. Can update only future rows.
Update/display all: can view history, current and future rows. Can update only future rows.
Correction: can view and update history, current and future rows.
Question 44. What Is The Difference Between Key And Alternate Search Key?

Answer :

KEY-It is the primary key of the record. Can be used as search key or need not be.
Alternate search key-it is used for searching purposes.

Question 1. The Main Attributes Of A Component Interface (ci) Are?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name

Question 2. Which One Of The Following Are Standard Properties When A Component Interface (ci) Is Created?

Answer :

GetHistoryItems

Manual Testing Interview Questions
Question 3. With Reference To The Component Interface Tester Which Of The Following Is Not True?

Answer :

GetExisting option is equivalent to opening a record in Update/Display Mode only

Question 4. Which Of The Following Are True When A Component Interface (ci) Is Created On Component That Has Add Action Enabled?

Answer :

Get keys, Create keys and Find keys gets created automatically. The Create method is created along with the other Standard methods for the CI

Question 5. Which Of The Following Is Not True In Component Interface (ci) Architecture?

Answer :

A component interface can be mapped to multiple PeopleSoft components

PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 6. The Following Are Various Steps That Describes The Peoplecode Logic While Implementing A Component Interface?

Answer :

1.Establish a user session
2.Get the Component Interface
3.pulate the Create Keys
4.eate an Instance of the CI
5.pulate the required fields
6. Save the CI

Question 7. Will Tuxedo Continue To Be Used In A Peoplesoft/websphere Or Peoplesoft/weblogic Environment?

Answer :

Yes. WebSphere or WebLogic are used as the HTTP server and servlet engine. They are not used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question 8. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.1x Database Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, databases can co-exist on the same physical machine. In most cases, thedatabases themselves can exist within the same RDBMS, however, it isimportant to verify that the database version required by PeopleTools 8.4 is thesame as for the current PeopleTools 8.1x implementation.

Question 9. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.1xapplication Server Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, both PeopleTools 8.4 and PeopleTools 8.1x application servers can run ona single machine. It is important to ensure that there are no port clashes between the installations.

PeopleCode Interview Questions
Question 10. How Does The Peoplesoft Enterprise Portal Workwith 8.1x And 8.4 Applications?

Answer :

There are several scenarios that may exist when customers use the PeopleSoftEnterprise Portal with a mixture of 8.1x and 8.4 applications. Specificinformation on the use of the PeopleSoft Enterprise Portal in a blendedenvironment will be available in a forthcoming white paper, which will beavailable on Customer Connection.In general, the recommendation is to use the PeopleSoft Enterprise Portal 8.4with 8.1x and 8.4 applications, rather than an older version.

Question 11. For The Servlet Layer On The Web Server, What Version Of The Java Servlet Api Are The Pia Java Servlets Coded To With Peopletools 8.4?

Answer :

The PIA Java servlets in PeopleTools 8.4 are coded to JavaSoft's Java Servlet API 2.0 and are fully compatible with Servlet API 2.2. It should be noted that the PeopleSoft Internet Architecture is supported only on the BEA WebLogic and WebSphere servlet engines.

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 12. Ibm How Should Web Application Servers Be Used With Peopletools 8.1x And Peopletools 8.4?

Answer :

The PeopleSoft Internet Architecture uses a web application server and anHTTP server. PeopleTools 8.12 and above include both BEA WebLogic andApache with Jserv. With PeopleTools 8.4, both BEA WebLogic and IBMWebSphere are bundled. Apache with Jserv is no longer a supported webapplication server combination. Customers can choose which web applicationserver to run during installation time.In a mixed PeopleTools 8.1x and 8.4 environment, each PeopleTools installationshould have their own chain of web application server and application server,PeopleSoft Proprietary and Confidential Page 5and these can be on the same machine. For example, a PeopleTools 8.1xinstallation using Apache and Jserv could reside on the same machine as aPeopleTools 8.4 installation using IBM WebSphere. Care should be taken toensure that unique port numbers are assigned to each server chain.

Manual Testing Interview Questions
Question 13. Will The Peoplesoft Internet Architecture, Now That It Embeds Bea Weblogic And Ibm Websphere, Work With My Other Corporate Web Servers And Tools?

Answer :

One of the core values of the PeopleTools development group is investment protection. The time, money and resources that you may have already invested in licensing another web server, training developers and administrators, building and deploying other web applications will not be compromised by this decision.

Question 14. Is Bea Weblogic The Same Thing As The Web Server That Was Previously On The Tuxedo Cd?

Answer :

No. The web server that was delivered on the Tuxedo CD has absolutely nothing to do with WebLogic. WebLogic is a web application server that is designed for large-scale production websites. The HTTP server on the Tuxedo CD was only there to provide a mechanism for launching the graphical Tuxedo administration console if the Tuxedo administrator didn't already have a web server in place. It was never intended for large-scale, production website use — only for a system administrator or two.

Question 15. Are Disconnected Mobile Applications Supported In Peopletools 8.1x?

Answer :

No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, which is used to support disconnected mobile applications, is only available in PeopleTools 8.4. The PeopleSoft Mobile Agent is dependent upon certain core technologies that were specifically developed for PeopleTools 8.4.

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 16. Is Websphere Certified On Peopletools 8.1x?

Answer :

No. IBM WebSphere is certified on PeopleTools 8.4 only. Customer wishing to use IBM WebSphere with PeopleTools 8.1x may take advantage of an IBM WebSphere for early adopters program, created and managed by IBM. Further information about this program can be found in the whitepaper The IBM WebSphere 8.1x Early Adopter Program. Are there additional license requirements for IBM WebSphere

Question 17. Are There Advantages Or Disadvantages To Using Bea Weblogic Over Ibm Websphere Or Vice Versa?

Answer :

No. Both products are certified with PIA as of version 8.4 and work equally well. By offering both BEA WebLogic and IBM WebSphere, we give our customers more choices and flexibility to run PeopleSoft in their preferred environment.

Question 18. Is Web Server Load Balancing Supported With Peopletools 8.4?

Answer :

Customers can set up clusters of BEA WebLogic or IBM WebSphere servers to do web server load balancing. In such scenarios, if an instance is down, requests are automatically routed to another instance. For more information on high availability and clustering with WebLogic, WebSphere and other web servers.

PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 19. Both Bea Weblogic And Ibm Websphere Have The Ability To Plug Into Many Different Web Servers. Does Peoplesoft Support The Web Servers That They Plug Into?

Answer :

BEA and IBM provide plug-ins for many of the leading web servers. This allows the customer to use their own HTTP web server and WebLogic’s or WebSphere’s Java servlet engine. PeopleSoft uses this plug-in capability to support IIS. We have no reason to believe that there will be any issues with other web servers that WebLogic or WebSphere are able to work with through their plug-in architecture, but PeopleSoft GSC will not support these other web servers with PeopleTools 8.4

Question 20. Does Application Messaging Work Between 8.1xand 8.4 Applications?

Answer :

Application Messaging is used by PeopleSoft applications to communicate withone another. This is true not just for 8.1x and 8.4 applications, but also between an 8.1x and an 8.4 application. For example, the HRMS 8.3 applications, which are based on PeopleTools 8.15, can communicate with Financials 8.4applications, which are based on PeopleTools 8.4, using Application Messaging. If specific issues materialize relating to the Application Messages published by certain applications, these new messages will be made available to customers.

Question 21. Why Is Peoplesoft No Longer Supporting Apache Jserv?

Answer :

Apache JServ was a servlet engine that was supported in PeopleTools 8.1x. This support has been removed from PeopleTools 8.4 for several reasons:

JServ is no longer an active product and is in maintenance mode and there are no longer any new official releases.
Our customers have exhibited a desire to use commercial products for mission-critical enterprise web application servers rather than open source solutions. Therefore, moving to support Tomcat is not seen as a reasonable solution.
Apache can still be used as an HTTP server with BEA WebLogic .
Question 22. What Http Servers And Java Servlet Engine Combinations Are Supported With Peopletools 8.4?

Answer :

All popular http servers (reverse proxies) are supported. Please refer to the platforms database on Customer Connection for specific information on current certified platforms.

Question 23. Workitem Is Available In?

Answer :

WorkList Record

Question 24. Where Are Workflow Work Items Found ?

Answer :

Worklist

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question 25. In Which Platform Does Crystal And Psnvision Works?

Answer :

Windows (Correct)

Question 26. You Want To Update Your Password And Enter A Hint For Forgotten Password. What Would You Access?

Answer :

User Profile

Question 27. Customization Done In Dev Db, Which Tool I Will Use To Move It To Prod Db?

Answer :

Use App Designer -> Copy DB

PeopleCode Interview Questions
Question 28. Where Is Unicode Used?

Answer :

1) IBM DB2/UDB
2) Oracle
3) SQL Server

Question 29. Which One Of The Following Tree Types Is Not Supported In The Peoplesoft Tree Manager?

Answer :

1. Query trees
2. Combination trees

Question 30. File Format U Can Download Query Result?

Answer :

1. XLS 2. CSV

Question 31. Peoplesoft Reserves All Winhelp Context Numbers (in Utilities, Peopletools Options) Up To Which Number?

Answer :

10,000,000

Question 32. Psworklist Record Is Used For Workflow Routing . It Should Contains Minimum Of ?

Answer :

6 keys in Ascending orders

Question 33. How Many Message Nodes Are Possible For A Database.?

Answer :

Unlimited

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 34. How Will You Get A Single Output By Combining Two Or More Queries?

Answer :

UNION

Question 35. What Are Menu Types Available?

Answer :

1. Standard
2. Pop-Up

Question 36. Where Do You Need To Install Connectivity Software?

Answer :

We need to install Connectivity Software on Appserver and scheduler server if they are not on the Database server

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 37. What Is The Purpose Of State Records?

Answer :

To store application data for life of the application Engine process

Question 38. What Is The Most Important Record In Ps Hrms?

Answer :

JOB record

Question 39. What Is Dynamic View?

Answer :

Dynamic View is similar to SQL View but we cannot build the dynamic view. When we do not want store the database then us dynamic view.

Question 40. What Is The Difference Between Sql View And Query View?

Answer :

In Sql view manually write the SQL statement, Query view use the PS QUERY tool.

Question 41. What Is Section?

Answer :

A section is a set of ordered steps that is executed as part of a program. You can call sections (and other programs) from steps within other sections.

Question 42. How Do You Create The Department Security With Navigations?

Answer :

To do this, after you have created your Departments Navigate to Tree Manger->Tree Manager and select Appropriate Security Tree (In General in People soft this will be DEPT_SECURITY). Attach your newly created Department m the tree in the required node. Then after run HR_FAST VIEW Application engine by Navigation through-SetupHRMS->Security->Department Security->Update dept Security.

Question 43. What Is Erp And How It Is Related To Sap?

Answer :

ERP is generally referred to a class of business software that addresses a business firm in totality, rather than one or two functions For example, there are accounting software, inventory software, etc. that addresses a specific function of a business. However, ERP class software addresses all the functions of the business and provides an integrated view of the business to the management.SAP is a German company and is the world leader in ERP software across various industries.

Question 44. What Is Difference Between Translate Table And Prompt Table?

Answer :

There are few differences between Translate tables and prompt tables.

1. Translate tables have a max length of 4 char for each element. However, prompt table elements have no such limitation.

2. There can be only 30 entries in a translate table. Whereas prompt table can have n number of entries.

Question 45. What Is Activity Type? What Is Cost Center? What Is Gap Analysis? Explain With Real Time Scenario.

Answer :

Activity type is the nature of “action committed or happened” and nature depends on the environment. The all value paid or bear is located in small center is called Cost Center. GAP Analysis is finding out the “Deficiency or gap” between ideal system or standard system and existing or current system.

Question 46. If We Use Sql And Call Section At Same Time Then Database Deadlock Will Occur. Why Does This Dead Lock Occur?

Answer :

When a SQL is run, there is a lock on the table by the database until that section is completed. If during that time there runs some other process, which will use the same table locked by our section using call section, this process will fail.

Question 47. What Are All The Steps Involved In Upgrade Process?

Answer :

Plan the Upgrade:
1) Prepare Copy of Production Database
2) Install New Release
3) Upgrade People Tools
4) Run and Review Compare Reports
5) Apply Application Changes
6) Complete Production Copy
7) Test the Upgrade
8) Move into Production

Question 48. What Are The Views Available In App. Designer Project Workspace?

Answer :

Development and Upgrade Views

Question 49. What Are The Statuses Available In Peoplesoft Domain Status Menu?

Answer :

1) Server Status
2) Client Status
3) Queue Status

Question 50. What Are The Differences Between Rowclass And Rowset In Peoplesoft?

Answer :

Rowclass is a single row of data that consists of 1 ton records of data.
Rowset object is a data structure used to describe hierarchal data. It consists of a collection of rows.

Question 51. What Is The Default Crystal Report That Peoplesoft Query Tool Creates?

Answer :

ACTQRY.RPT

Question 52. What Record Changes Does Not Affect Database?

Answer :

These record changes do not affect the DB

Derived work record
Sub record
Dynamic view
Question 53. What Views Available In Application Designer Project Workspace?

Answer :

1. Development View
2. Upgrade View

Question 54. What Are The Main Attributes Of A Component Interface (ci)?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods, and Name

Question 55. Will Tuxedo Continue To Be Used In A Peoplesoft/websphere Or Peoplesoft/weblogic Environment?

Answer :

Yes.
WebSphere or WebLogic are used as the IITTP server and servlet engine. They are not used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.

Question 56. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.lxapplication Server Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, both PeopleTools 8.4 and PeopleTools 8.lx application servers can run on a single machine. It is important to ensure that there are no port clashes between the installations.

Question 57. Are Disconnected Mobile Applications Supported In Peopletools 8.lx?

Answer :

No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, which is used to support disconnected mobile applications, is only available in PeopleTools 8 4. The PeopleSoft Mobile Agent is dependent upon certain core technologies that were specifically developed for PeopleTools 8.4.

Question 58. What Iittp Servers And .java Servlet Engine Combinations Are Supported With Peopletools 8.4?

Answer :

All popular http servers (reverse proxies) are supported. Please refer to the platforms database on Customer Connection for specific information on current certified platforms.

Question 59. You Can Assign Multiple Databases And Application Servers To A Single Profile. However, Each Database And Application Server Must Be Assigned To Only One Profile. True Or False

Answer :

True

Question 60. In Call Section - Action It Is Possible To Leave The Program Id With Blank Value In Certain Cases. True Or False

Answer :

True

Question 61. State Record Can Be Dynamic Record. True Or False

Answer :

True

Question 62. The Physical, Dedicated Tables Are Locked At The Time The Application Engine Program Is Loaded Into Memory. True Or False

Answer :

True

Question 63. A Business Process Is Used As A Navigator Home Page. True Or False

Answer :

True

Question 64. Where Does Set The Web Server Cache?

Answer :

Webserver configuration. properties file

Question 65. Which One Of The Following Peoplecode Debugging Tools Automatically Converts Values Of Any Data Type Other Than Object Into String Values For Viewing During Debugging?

Answer :

WinMessage

Question 66. Which Language Technology Is Used In App Messaging?

Answer :

XML

Question 67. Can You Access Pia From Mac Os?

Answer :

Yes

Question 68. If Customer Wants To Use A New Image In Hrms, Where It Is Stored?

Answer :

DB Server

Question 69. What Are The Views Available In App. Designer Project?

Answer :

1. Development
2. Upgrade

Question 70. List The Components, Which Form The Part Of Integration Broker.

Answer :

1. File Layout
2. CI
3. App. Messaging

Question 71. In Peoplecode Debugger What Are The Valid Values?

Answer :

1.Go
2. Step Over
3. View Variable Value

Question 72. Which Web Services Is Only Used As A Proxy Server?

Answer :

1. MS IIS
2. Apache

Question 73. Which Of The Following Are True With Respect To Validate Sign In With Database Option Enabled In Psadmin?

Answer :

1. The application server first attempts to connect to database using the user id and password.
2. User must be defined on either the operating system or the database and within the PeopleSoft.

Question 74. Which Is Not A Part Of Ae Program, Options Would Be?

Answer :

Action, Section, Step. Event

Question 75. What Does Update And Fixes: R_* Files Refer?

Answer :

Application Updates and Fixes

Question 76. Which One Of The Following Steps Is Not Part Of Performing An Upgrade?

Answer :

Apply all outstanding patches, prior to upgrade

Question 77. Which One Of The Following Is A Transaction Control Statement?

Answer :

Commit

Question 78. Where Will You Configure For Failover Of Application Server (scenario)?

Answer :

Configuration properties

Question 79. What Is Added As New Option In Build Apart From Create Tables, Indexes, And Views?

Answer :

Create Trigger

Question 80. If You Want To Log Into Datamover In Bootstrap Mode, How Would You Login?

Answer :

Database superuser

Question 81. In Which Server, Ps Query Definition Is Stored?

Answer :

DB Server

Question 82. You Have Downloaded An Application Fix As A Project From The Customer Connection. Where Would You Upgrade It?

Answer :

Demo

Question 83. What Commands Are Valid In Bs Mode?

Answer :

ENCRY PT_PASSWO RD

Question 84. What Are The Peoplecode Events Pertaining To Record Field?

Answer :

FieldEdit, SaveEdit, and RowDelete

Question 85. Which Command Is Valid In Both Bootstrap And Regular Mode When Operating The Data Mover?

Answer :

GRANT_USER

Question 86. You Have Created A Menu And A Page And Given User Access To That Page, Which Of The Tables Gets Affected On This (scenario)?

Answer :

PeopleTools Tables

Question 87. Which Of The Following Is Correct In Order To Start The Process Scheduler Server From The Command Line Using Psadmin?

Answer :

Psadmin —p start —d

Question 88. You Can Specifically Trace The Activity Of The Psappsrv Server Process By Setting The?

Answer :

PSAPPSRV.tracesql

Question 89. Which Of The Following Are Parts Of An Ae Program?

Answer :

Section, Step and Action

Question 90. Which One Of The Following Data Types Is Not Supported By The Peoplecode Programming Environment?

Answer :

TIMESTAMP

Question 91. How Many Message Nodes Are Possible For A Database?

Answer :

unlimited

Question 92. What Is Dba Purging Temporary Table?

Answer :

Update Statistics

Question 93. What Happens When Changing From No Edit-to-edit Option?

Answer :

User can type only prompt table values and the default values are populated from the database.

Question 94. Which Is The Peoplesoft's Hub To Handle Complex System-to-system Interactions?

Answer :

Integration Broker

Question 95. Interlink Data Type Can Be Declared As?

Answer :

Local

Question 96. When Do Configuration Changes Made Using The Configuration Manager Take Effect?

Answer :

Once you exit PeopleSoft and log back in.

Question 97. If You Change The Long Name Of Translate Field What Object Is To Be Altered?

Answer :

Page def

Question 98. If You Delete A Page From Pspt Application, Which All Tables Are Affected?

Answer :

People Tools

Question 99. How Can You Set Non-repudiation Property?

Answer :

PIA-.PeopleTools-> Integration Broker->Node DefinitionApplication Designer Message -Properties

Question 100. Where Can You See The Status Of The Job Report And Details In Secured Way?

Answer :

Process monitor

Question 101. Which Trace 255 Command Line Options Produces The Trace File With The Name?

Answer :

PID.AET

Question 102. Which Of The Following Menu Options Allows You To Modify The Last Process Instance Number Used Within The System?

Answer :

Process Scheduler, Use, Process Definitions

Question 103. Which Command Shuts Down An Application Server Domain Using A "forced" Shutdown Method?

Answer :

psadmin -c shutdown! -d ps8OOdmo

Question 104. What Is The Configuration File That Contains The Entire Collection Configuration Values For A Given Application Server Domain?

Answer :

PS APPSR V.CFG

Question 105. Which Is A Record That Peopletools Adds To Every Level Of The Message Structure During Processing?

Answer :

PSCAMA

Question 106. Peoplesoft Tracks Object Changes Using A System Table. Which Peopletools System Table Is Used To Track Object Changes?

Answer :

PSRELEASE

Question 107. In Which One Of The Following Views Would You See The Fields, Criteria, And Other Details Associated With The Current Query?

Answer :

Query view 9

Question 108. What Is The Event That Fires After All Database Updates?

Answer :

Save post change

Question 109. Where Do You Create The Process Security Groups?

Answer :

Security Administrator 20

Question 110. The Application Server Dynamically Scales Server Processes According To The Volume Of Transaction Requests, Which Is Known As?

Answer :

Spawning

Question 111. What Is The Result Of The Search With The Following Criteria In Ps Books?

Answer :

SQL Table OR Field

Question 112. Which Of The Task Cannot Be Done Through Psadmin?

Answer :

Starting Web Server

Question 113. What The Following Command Will Do? (psadmin -p Start -d Hrdmo)

Answer :

Starts a Process Scheduler

Question 114. The Trace Tab In Configuration Manager Only Traces Windows Client (two-tier) Interactions. True Or False

Answer :

True

Question 115. How Do You Delete A File Using Sql?

Answer :

delete($filename)

Question 116. What Are The Different Ways To Run Ae, Sqr?

Answer :

2-tier, 4-tier, process scheduler

Question 117. What Is The Difference Between Sql Statements And Metasql Statements?

Answer :

SQL statements are Database specific whereas meta-SQL statements are Db independent.

Question 118. How Do You Retrieve A Value From Scroll.scroll Select?

Answer :

Scrollselect (1, targetname, recordfiledname)

Question 119. What Is Record. Row Peoplecode?

Answer :

Record peoplecode is triggered whenever you deal with the record. EX when u right a piece of code on Record Field change that code is fired whenever the Field is changed in any page. There is nothing called Row PeopleCode.

Question 120. What Are The Differences Between Ae And Sqr?

Answer :

AE is built on PeopleSoft proprietary language called People Code, where as SQR is a third party tool.

Question 121. What Is The Difference Between Saveedit And Fieldedit?

Answer :

Field Edit Validate particular field only, but Save Edit validates all the fields in that component.

Question 122. What Is The Performance Tuning Of Sqr?

Answer :

1. Use Load-lookup and Arrays
2. Use SQT files.
3. Generate multiple reports.
4. Use correct sql joins.

Question 123. Tell Me Your Experience With Ci?

Answer :

CI’s can be used to upload data from legacy systems through excel to CI or create new data within PeopleSoft from another component.

Question 124. What Is The Purpose Of State Record?

Answer :

State Records are used in AE to pass values from action and section to the other. It also allows you to restart the App engine. For this, the State record has to be a SQL table. A state record either can be an SQL table or derived Work record. Process_instance field is mandatory in the State Record.

Question 125. How Do You Set Up Table Sharing In Peopletools Applications?

Answer :

SETTD

Question 126. Which Rdbms Uses Table Space?

Answer :

Oracle, db2, Informix

Question 127. What Are The Record Field Events?

Answer :

1. FieldChange
2. FieldDefault
3. FieldEdit
4. FieldFormula
5. PrePopup
6. RowDelete
7. RowInit
8. RowInsert
9. RowSelect
10. SaveEdit
1 1. SavePostChg
12. SavePreChg
13. SearchInit
14. Search Save
IS. Workflow

Question 128. Which Of The Following Fires After The Database Is Updated?

Answer :

SavePostChange

Question 129. Which Of The Following Commands Can Be Run In Bootstrap Mode?

Answer :

Bootstrap mode is actually logging into the App designer in 3-tier mode i.e. Logon to the App server. Data mover scripts are run on 3-tier mode.

Question 130. Sysaudit Finds For?

Answer :

Orphaned Objects

Question 131. What Are The People Tools Available For Integration Broker?

Answer :

The tools available are Application designer and Integration Broker Setup on the Portal. In peopleSoft, 8,48 messages and Queues can be created from the Setup itself.

Question 132. What Are The Search Keys You Use To Find Patches And Fixes?

Answer :

Report id date release

Question 133. Which Of The Above Record Definitions Is Not Stored On The Database And Therefore Not Required To Build?

Answer :

Derived Work Record definitions not stored in the database and not require for build. When a business requirement in Fit/Gap Analysis does not meet by PeopleSoft then go for customizations through Consultants

Question 134. What Are The Uses Of Process Profile?

Answer :

(Scenario based on process profile / process group) Server o/p path override, process he can access.

Question 135. What Does Er Diagrams Represent?

Answer :

a) Graphical Representation of Business process and Relations
b) Flowchart of tables and Fields

Question 136. What Is The Output When Query Is Split?

Answer :

Component and Query view

Question 137. Activate Event Is Valid For Following?

Answer :

Standard & Secondary

Question 138. How Do You Login Into Bs Mode?

Answer :

DB Access Id

Question 139. What Is The Minimum Number Of Objects An Object Group Can Consist Of?

Answer :

1 19.

Question 140. Where Do Peopletools Data Is Cached?

Answer :

app server

Question 141. In Two Tier Mode Where Does Authentication Happens?

Answer :

Application Server

Question 142. What Are Destructive Statements In Sql?

Answer :

Recreate a Table
Recreate a View
Question 143. An Employee Is Transferred Where Should He Refer In This Aspection?

Answer :

Business Process

Question 144. When Auto-join Check Box Is Checked What Does It Mean?

Answer :

Common key fields

Question 145. Menu Path Provides Path To?

Answer :

Component

Question 146. Query Is Split Into What?

Answer :

Component and Query view

Question 147. Two Program Views Of Ae Program?

Answer :

Definition, Program flow

Question 148. What Is The Logic Used By Component Buffer?

Answer :

Depth First Algorithm

Question 149. Which Of The Following Record Is Not Found In Database?

Answer :

Derived work record

Question 150. We Define Business Rules Peoplecode On?

Answer :

event definition

Question 151. Ae Does Parse Sql?

Answer :

False

Question 152. People Soft Allows Multiple Long Fields Per State Record?

Answer :

False

Question 153. In Which Peoplecode Event Does All Data Validation Take Place?

Answer :

FieldEdit

Question 154. Peoplecode Attached With Push Button Can Be Associated With Which Of The Following Events?

Answer :

Field Edit, Field Change

Question 155. A Peoplecode Program Is Automatically Saved To A File While You're Working On It. This Checkpoint Will Not Occur At Which The Following Times:?

Answer :

Every 5 Mins

----===============

APp engine interview question
Question 1. What Are Different Types Of Variables In The Application Engine Peoplecode?

Answer :

There are two types of Variables mainly in Application Engine Peoplecode, they are:

Local variable – These are the variables available for the duration of the program in which they are declared.
Global / Component – These are the variables available while the Application Engine program is running. They get saved at commits and check points, so they can be used for restarts. Component variables are same as Global in case of the AE.
Question 2. Different Ways Pass Data Between The Steps?

Answer :

We can pass data between steps in three different ways, they are:

Using State records – One row can be passed and can have many state records.
Using Component/Global People code variables
Using Temporary records – Multiple rows of data can be passed.
People Soft Interview Questions
Question 3. What Is Prerequisite For The State Record?

Answer :

To use state record, there are certain prerequisites, they are:

State Record should be a SQL Table or a Derived work record, for AE Restarts we would definitely need State Record as a SQL Table, as Derived work records store data only at run-time.
Name of the State Record should end in AET, the system identifies the record as a state record with this notation
We need to use PROCESS_INSTANCE field in the record and it should be defined as a key
Any data types except character or numeric must not be required fields

Question 4. How To Read The Run Control Parameters In Ae?

Answer :

There are many ways of reading run-control parameters in AE, most commonly used are:

SQL:
%Select (EMPLID) /*This will pass value to State record*/

Select EMPLID from PS_AERUNCONTROL where PROCESS_INSTANCE = %PROCESS_INSTANCE and OPRID= %OPRID

People code:
&SQL = “Select EMPLID from PS_AERUNCONTROL Where PROCESS_INSTACNE = RECORD.PROCESS_INSTANCE and OPRID = %Bind (PROCESS_INSTANCE)

Question 5. How Do You Execute Application Engine Through Push Button?

Answer :

Application Engine can be execute with a single click on Push Button, by using the following:

CreateProcessRequest () , Schedule ()
CallAppEngine.
Manual Testing Interview Questions
Question 6. What Is The Syntax For Callappengine?

Answer :

The Syntax for CallAppEngine is as below:

CallAppEngine (applid [, state record]);

Question 7. What Are The 3 Trace Parameters You Can Pass To Your Psae.exe?

Answer :

As following:

TRACE <trace value>
TOOLSTRACESQL <trace value>
TOOLSTRACEPC <trace value>
PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 8. Trace Parameter Mostly Used For General Performance Information?

Answer :

TRACE <trace value> 384 – mostly used trace value.

Question 9. What Is The Difference Between A Trace Value And Trace Parameters?

Answer :

A Trace parameter determines which type of trace is turned on.
A Trace value determines what type of data is recorded in your trace files.
Structured Query Report (SQR) Interview Questions
Question 10. What Are The 3 Common Ways To Pass A Trace Parameter And Value To Your Program Psae.exe?

Answer :

The 3 common ways to pass a trace parameter are the following:

Configuration manager
Process Definition
Command prompt
Question 11. What Are The Different Types Of Application Engine?

Answer :

In general, the types are:

Standard : Standard entry-point program.
Upgrade Only : Used by PeopleSoft Upgrade utilities only
Import Only : Used by PeopleSoft Import utilities only
Daemon Only : Use for daemon type programs
Transform Only : Support for XSLT Transform programs
PeopleCode Interview Questions
Question 12. How Do You Program Ae Program For The Restarts?

Answer :

Program Level:

State Record: One of the state record needs to SQL Table, Since All Derived work record will be re-initializing on commit.
Program Properties: On the Advanced tab in the program properties dialog box, make sure that disable restart is not checked
Configuration manager: In the configuration manager, sure that Disable restart is not selected on the process scheduler tab.
Section Level Section type:

The option for section type are prepare only and critical updates
If the section is preparing data i, e select data, populating temporary tables, or updating temporary tables then the section should be prepare only
If the section is updating the permanent application tables in the database, you should select critical update.
Step Level Add an order by clauseThe only restriction for batch runs occurs when you have restart enabled, and you are inside a Do Select that is of the Select/Fetch type (instead of “Re-select” or “Restartable”). with select/Fetch, all commits inside the loop are ignored, including the commit frequency if it’s set.

People Soft Interview Questions
Question 13. Explain Set Processing?

Answer :

Set Processing uses SQL to process groups, or sets, of rows at one time rather than processing each row individually. With row by row processing you following a repetitive loop that selects a row, determines if it meets a given criterion, if so, apply rule x to row Update row, commit. With set processing, you only select those rows that meet the filtering criteria and then run the rule once again all the affected rows.

Question 14. What Are The Advantages Of Set Processing?

Answer :

Improved Performance: – Set processing performs significantly better than it is -by-row counterpart for “reasonable” batch processing volumes.
Minimized SQL Overhead: – It tends to use fewer Application Engine SQL statements that each processed more data than the statements executed in row-by-row processing.
Easy Maintenance: – if need to make a fix or add an enhancement to SQL, it’s just a matter of modifying the SQL or inserting the new “Chunk”. Leveraging the RDBMS: – With Set – based processing, you take advantage of the SQL processing engine on the database rather than placing the processing burden and overhead on the application executable.

Question 15. Explain About Testing And Debugging Application Engine?

Answer :

Application Engine Trace File-You can track the step execution of your application execution
Application Engine Interactive Debugger – First click on the trace tab and turn off the statement timings.
Select Profile -> Edit Profile-> Process Scheduler Tab -> Application section Select Debug check box.
(You can dynamically modify the state record run application engine step by step People Code Debugger for the Application Engine.)
AE Trace files: – AE_<Program Name>_<Process Instance>.AET Without the process instance: – AE_<Date/Timestamp>_<OS_PID>.AET

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 16. Explain The Order And Flow Of Action Types?

Answer :

Do When
Do While
Do Select
Peoplecode
SQL
Call Section
Message Log
XSLT
Do until

Question 17. What Is Prerequisite For The Temporary Record?

Answer :

Should have process Instance as key
Name should end with _TAO
Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 18. What Are The Different Types Of Temporary Tables?

Answer :

Dedicated
Un Dedicated (Shared)

Manual Testing Interview Questions
Question 19. Why Parallel Processing Required?

Answer :

Multiple temporary tables as a pool of tables will be helpful to achieve parallel processing. Each invocation of your program would have to allocate an unused temporary table, mark it as ‘in use’, use it and release it back to the pool when you through with it (for each Application Engine program you write).

Question 20. How Running Ae Program As Batch Differs From Running It Online?

Answer :

Application Engine programs are designed for two types of execution and each has its own pool of Temporary Tables

Online: Invoked by CallAppEngine from People Code Run quickly, synchronously, and at random times. Potential for simultaneous executions Uses the online Temporary Table pool. Not restart able. Psae.exe randomly assigns an instance number from the number range on your online temp tables. If the instance number is in use psae.exe puts the program in Queue until the assigned instance becomes free. Unlock on completion, on Crash free from Manage Abends.
Batch: Invoked through the Process Scheduler. Run for longer amounts of time, asynchronously, and at scheduled times. Can be designed for parallel execution for performance. Uses the Batch/Dedicated Temporary table. Restart able. It allocates instance number based on the availability on a record by record basis and psae.exe begins with the lowest instance numbers. If the properties are set continue – Base table is used with Process instance as key. If Re-startable – Locked across Restarts until completes successfully. If not Re-startable on Program completion.

Question 21. What Are The Important Steps For Implementing The Parallel Processing?

Answer :

Define you Temporary Tables.
Set the Temporary Tables Online pool.
Assign Temporary Tables to your Application Engine program in it program.
Set Temporary Table Batch Pool – Instance count in the AE.
Build / Rebuild your Temporary Table record.
Code %Table Meta – SQL as reference to Temporary Tables in your Application Engine program,
so that Application Engine can table references to the assigned Temporary Table instance dynamically at runtime.

Question 22. What Happens When All The Instance Of The Temporary Table Is In Use?

Answer :

It behaviour can control by AE developer. If the runtime options are set to continue
“People Tools will insert rows into the base table using the PROCESS_INSTANCE as a key”
If temp table doesn’t contain PROCESS_INSTANCE as a key field in a Temporary table, you should change the
Temp table runtime options to “Abort” in the appropriate Application Engine programs.

Question 23. How Can You Divide The Data To Be Processed By Different Instance Of The Program To Perform Parallel Program?

Answer :

Run control parameters passed to each instance of the AE program enable it to identify which input rows “belong” to it, and each program instance inserts the rows from the source table into its assigned temporary table instance using %Table.

Question 24. What Is The Difference Between Exit (0), Exit (1) When We Are Using This Functions In Ae?

Answer :

Exit (1) causes immediate termination of a Peoplecode program. Use this parameter to rollback database changes.
Exit (0) caused immediate termination of a Peoplecode Program but don’t make rollback in the database.

PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 25. What Is The Difference Between The %select And %selectinit Meta Sqlfunctions?

Answer :

%select: if any values have not selected then previous value will be there
%selectinit : if any values have not selected then previous value will reinitiate to null
Question 26. What Is The Maximum Limitation On Temporary Table Instances In Ae.?

Answer :

99

Question 27. What Are Different Types Do Select?

Answer :

Select/Fetch: Opens the cursor only at the first time and retrieve rows one at loop
Reselect: It opens the cursor and closes the cursor on each iteration of the loop. It will reselect the same row of data. Logic in Actions of the step should be such that it will be changing the status of the rows in the table the do select is selecting. Commits are not ignored and will be committed in a reselect loop when the restart is enabled
Restart able: similar to select/Fetch but it WILL COMMIT inside the loop thus allowing the checkpoint to the PS_AERUNCONTROL table.
Structured Query Report (SQR) Interview Questions
Question 28. Error Handling Or Exception Handling In Application Engine?

Answer :

Step properties:-

On Error: –

Abort – Write message to message log and terminate.
Ignore – Write message to message log and continue.
Uppress – No message will be written, but program will continue.
People code Action: –

On return options can used to handle run time errors.
Abort: – Exits immediately – Not recommended.
Break: – Exits the current step and section and control returns to the calling step.
Skip Step: – The program exits the current step, and continues processing at the next step in the section. If this is the last step in the section, the calling step resumes control of the processing.
SQL Action properties: –

No Rows: – When the Sql doesn’t return any rows, you can tell what application engine program should do.
Abort: -Program terminates Section Break: -Application Engine exits the current section immediately, and control returns to the calling step.
Continue: – The program continues processing Skip Step: – Application Engine exits the current step immediately and moves on to the next step.
When using skip step keep the following in mind:1) Application Engine ignores the commit for the current step at runtime2) If the current step contains only one Action, only use skip step at by-pass the commit.
Question 29. Which Actions Are Mutually Exclusive And Why They Are Mutually Exclusive?

Answer :

Sql and callsection.

Question 30. What Is The Main Purpose Of The Access Property In The Section?

Answer :

Basically they have two option, public and private if section declared as public then it be access from other program. Private we cannot call from other program

!!summary

SELECT DISTINCT TRUNC(SUM(ntile1) over(partition BY prcsname,status order by status)/SUM(ntile1) over(partition BY prcsname),2)*100 as weighted_pecentage,
TRUNC(count(1) over(partition BY prcsname,status order by status)/count(1) over(partition BY prcsname),2)*100 as normal_percentage,
prcsname,
status
FROM
(SELECT 100-ntile(100) over (partition by prcsname order by prcsname ,prcsinstance DESC)AS ntile1,
DECODE(runstatus,9,'Success','UnSuccess') AS status ,
p.*
FROM psprcsrqst p
WHERE prcsname LIKE '%'
ORDER BY
prcsinstance desc, prcsname,status DESC
) p2 order by prcsname,
status;

!! detail
SELECT 100-ntile(100) over (partition by prcsname order by prcsinstance desc )AS ntile1,
DECODE(runstatus,9,'Success','UnSuccess') AS status ,
p.*
FROM psprcsrqst p
WHERE prcsname LIKE '%'
ORDER BY prcsname,
prcsinstance desc, status DESC;

SELECT /*+ INDEX(A) INDEX(R) USE_NL(R) */ rec_group_id,'INSERT INTO '||table_name|| ' Select '|| listagg(decode(a.COLUMN_NAME,'SETID','''TSETID''',a.COLUMN_NAME),',')
WITHIN GROUP (ORDER BY a.COLUMN_ID) || ' from '|| table_name || ' where setid ='''||setid||''';' as INSERT_STMT
FROM all_tab_cols a , PS_SET_CNTRL_REC r
where (decode(substr(r.recname, 1,2),'PS','','PS_')||r.recname=a.table_name )
and setcntrlvalue='00100'
group by rec_group_id,a.table_name,setid

Quickly cloning setid by RahulAgrawalRahulAgrawal, 19 May 2020 15:31

Select * from PS_SET_CNTRL_REC a ,(
sELECT PNLGRPNAME,
RECNAME ,rCount,RANK1,PORTAL_URltext, DESCR254 FROM (
SELECT PNLGRPNAME,
RECNAME ,rCount,
RANK() OVER (partition BY RECNAME ORDER BY RECNAME,rCount DESC)AS RANK1 FROM
(SELECT A.PNLGRPNAME,
B.RECNAME ,
COUNT(1) AS rCount
FROM PSPNLGROUP A,
PSPNLFIELD B
WHERE ( A.PNLNAME = B.PNLNAME )

GROUP BY A.PNLGRPNAME,
B.RECNAME
) ) R, PSPRSMDEFN D
WHERE R.PNLGRPNAME= D.PORTAL_URI_SEG2
AND RANK1 <3 AND PORTAL_NAME='EMPLOYEE' AND PORTAL_URltext NOT LIKE '%?%' ORDER BY RANK1) d
,(
select RECNAME,max(ltrim(sys_connect_by_path(FIELDNAME,','),',')) key_field_string
from (select RECNAME,FIELDNAME,
row_number() over(partition by RECNAME order by KEYPOSN) rn
from PSKEYDEFN where indexid='_')
start with rn = 1
connect by prior rn = rn -1
and prior RECNAME = RECNAME
group by RECNAME) k ,(SELECT SYS_CONNECT_BY_PATH (a.portal_label, '->') as Nav, a.portal_uri_seg2 as pnlgrpname from
PSPRSMDEFN a
where a.portal_label NOT LIKE '%Navigation Collections%'
and a.PORTAL_NAME='EMPLOYEE'
START WITH a.portal_prntobjname = 'PORTAL_ROOT_OBJECT'
CONNECT BY nocycle PRIOR a.portal_objname = a.portal_prntobjname) nv
where a.recname=d.recname and setcntrlvalue='00100'
and a.recname=K.recname
and d.pnlgrpname =nv.pnlgrpname
;

SELECT PRCSINSTANCE,
PRCSTYPE,
PRCSNAME,
DECODE(runstatus,1,'Cancel', 2,'Delete',3,'Error',4,'Hold',5,'Queued',6,'Initiated',7,'Processing', 8,'Cancelled',9,'Success',10,'Not Successful',11,'Posted',12,'Unable to Post', 13,'resend',14,'Posting',15,'Content Generated',16,'Pending',17,'Success with Warning', 18,'Blocked',19,'Restart') AS runstatus,
ML.DTTM_STAMP_SEC,
ML.JOBID,
ML.PROGRAM_NAME,
ML.MESSAGE_SET_NBR,
ML.MESSAGE_NBR,
MLP.PARM_SEQ,
M.MESSAGE_TEXT,
MLP.MESSAGE_PARM
FROM PS_MESSAGE_LOG ML ,
PS_MESSAGE_LOGPARM MLP ,
PSPRCSRQST p ,
PSMSGCATDEFN M
WHERE ML.PROCESS_INSTANCE = MLP.PROCESS_INSTANCE
AND ML.MESSAGE_SEQ = MLP.MESSAGE_SEQ
AND ML.PROCESS_INSTANCE = p.PRCSINSTANCE
AND M.MESSAGE_SET_NBR =ML.MESSAGE_SET_NBR
AND M.MESSAGE_NBR =ML.MESSAGE_NBR
AND P.runstatus NOT IN ( 9,17)
ORDER BY p.PRCSINSTANCE ,
ml.MESSAGE_SEQ,
PARM_SEQ;

— summary Sql to determine how many business unit in use and how many set id they use, to understand fucntional complexity.
SELECT DISTINCT DECODE(LMC,1,'LOW',2,'MEDIUM',3,'HIGH'),
COUNT(LMC) OVER (PARTITION BY LMC) AS CNT_BU_BLOCK ,
MAX(SETID_CNT) OVER() AS MAX_setid_cnt ,
MIN(SETID_CNT) OVER() AS MIN_setid_cnt,
COUNT(bu) over() AS BU_total_CNT
FROM
( SELECT DISTINCT NTILe(3) OVER ( ORDER BY SETID_CNT) AS LMC,
B.*
FROM
( SELECT DISTINCT SETCNTRLVALUE AS BU,
COUNT(setid) over(partition BY SETCNTRLVALUE ) AS SETID_CNT
FROM
( SELECT DISTINCT SETCNTRLVALUE,setid FROM PS_SET_CNTRL_REC
)
) b
ORDER BY 1 DESC,
2 DESC
);
— detailed Sql to determine how many business unit in use and how many set id they use, to understand fucntional complexity.
SELECT DISTINCT SETCNTRLVALUE AS BU,
COUNT(setid) over(partition BY SETCNTRLVALUE ) AS SETID_CNT
FROM
( SELECT DISTINCT SETCNTRLVALUE,setid FROM PS_SET_CNTRL_REC
)
ORDER BY 2 DESC;
—summary sql to determine of complexity of peoplecode.
SELECT DISTINCT DECODE(LMC,1,'LOW',2,'MEDIUM',3,'HIGH'),
COUNT(LMC) OVER (PARTITION BY LMC) AS CNT_code_BLOCK ,
MAX(proglen1) OVER() AS MAX_Code_len ,
MIN(proglen1) OVER() AS MIN_Code_len
FROM
(SELECT NTILe(3) OVER ( ORDER BY proglen1) AS LMC,
B.*
FROM
(SELECT SUM(proglen) over (partition BY objectvalue1,objectvalue2,objectvalue3,objectvalue4,objectvalue5,objectvalue6,objectvalue7) AS proglen1,
a.*
FROM PSPCMPROG a
WHERE a.LASTUPDOPRID <>'PPLSOFT'
ORDER BY objectvalue1,
objectvalue2,
objectvalue3,
objectvalue4,
objectvalue5,
objectvalue6,
objectvalue7,
a.PROGSEQ DESC
) B
ORDER BY NTILe(3) OVER ( ORDER BY proglen1) DESC ,
proglen1 DESC ,
objectvalue1,
objectvalue2,
objectvalue3,
objectvalue4,
objectvalue5,
objectvalue6,
objectvalue7,
PROGSEQ
) ;

details for peopecode based on char they contains
SELECT NTILe(3) OVER ( ORDER BY proglen1) AS LMC,
B.*
FROM
(SELECT SUM(proglen) over (partition BY objectvalue1,objectvalue2,objectvalue3,objectvalue4,objectvalue5,objectvalue6,objectvalue7) AS proglen1,
a.*
FROM PSPCMPROG a
WHERE a.LASTUPDOPRID <>'PPLSOFT'
ORDER BY objectvalue1,
objectvalue2,
objectvalue3,
objectvalue4,
objectvalue5,
objectvalue6,
objectvalue7,
a.PROGSEQ DESC
) B
ORDER BY NTILe(3) OVER ( ORDER BY proglen1) DESC ,
proglen1 DESC ,
objectvalue1,
objectvalue2,
objectvalue3,
objectvalue4,
objectvalue5,
objectvalue6,
objectvalue7,
PROGSEQ ;
-summary Sql to determine sql objects complexity based on their length
SELECT DISTINCT DECODE(LMC,1,'LOW',2,'MEDIUM',3,'HIGH'),
COUNT(LMC) OVER (PARTITION BY LMC) AS CNT_SQL_BLOCK ,
MAX(sqllen) OVER() AS MAX_sql_len ,
MIN(sqllen) OVER() AS MIN_sql_len
FROM
( SELECT DISTINCT NTILe(3) OVER ( ORDER BY sqllen) AS LMC,
b.sqllen,
COUNT(SQLID) over() AS sql_count
FROM
(SELECT a.sqlid,
dbms_lob.getlength(sqltext) AS sqllen
FROM PSSQLTEXTDEFN a ,
PSSQLDEFN b
WHERE a.sqlid =b.sqlid
AND b.LASTUPDOPRID <> 'PPLSOFT'
AND dbms_lob.getlength(sqltext) >1
) b
);

-Sql to determine sql objects details based on their length
SELECT DISTINCT NTILe(3) OVER ( ORDER BY sqllen) AS LMC,
b.sqllen,
COUNT(SQLID) over() AS sql_count,
b.*
FROM
(SELECT a.sqlid,
dbms_lob.getlength(sqltext) AS sqllen
FROM PSSQLTEXTDEFN a ,
PSSQLDEFN b
WHERE a.sqlid =b.sqlid
AND b.LASTUPDOPRID <> 'PPLSOFT'
AND dbms_lob.getlength(sqltext) >1
) b
ORDER BY 2 DESC ;
summary Sql to determine query complexity based on number of where clause.
SELECT DISTINCT COUNT2 AS COUNT_OF_QUERY,
DECODE(LMC,1,'LOW',2,'MEDIUM',3,'HIGH'),
COUNT(LMC) OVER (PARTITION BY LMC) AS qUERY_BLOCK,
MAX(MAX_CRIT_CNT) OVER() AS MAX_CRIT,
MIN(MAX_CRIT_CNT) OVER() AS MIN_CRIT
FROM
( SELECT DISTINCT COUNT(1) OVER () AS COUNT2, oprid,
QRYNAME,
MAX_CRIT_CNT,
NTILe(3) OVER ( ORDER BY MAX_CRIT_CNT) AS LMC
FROM
( SELECT DISTINCT OPRID,
QRYNAME,
MAX(CRTNUM) OVER (PARTITION BY OPRID, QRYNAME) AS MAX_CRIT_CNT
FROM PSQRYCRITERIA
WHERE (QRYNAME, OPRID) IN
(SELECT QRYNAME, OPRID FROM psqrydefn WHERE LASTUPDOPRID <> 'PPLSOFT'
)
)
ORDER BY 3 DESC
);

— detail Sql to determine customized query base on where clause
SELECT DISTINCT
oprid,
QRYNAME,
MAX_CRIT_CNT,
NTILe(3) OVER ( ORDER BY MAX_CRIT_CNT) AS LMC
FROM
( SELECT DISTINCT OPRID,
QRYNAME,
MAX(CRTNUM) OVER (PARTITION BY OPRID, QRYNAME) AS MAX_CRIT_CNT
FROM PSQRYCRITERIA
WHERE (QRYNAME, OPRID) IN
(SELECT QRYNAME, OPRID FROM psqrydefn WHERE LASTUPDOPRID <> 'PPLSOFT'
)
)
ORDER BY 2 DESC;

Select sq.*,n.recname,n.refname from (
SELECT a3.*,b3.AE_STEP, b3.STMT_TYPE,b3.SQLTEXT
FROM
(SELECT DISTINCT ae1.stmt_tree ,
Ae1.AE_DO_APPL_ID AS AE_APPLID ,
Ae1.AE_DO_SECTION AS AE_SECTION
FROM PSAEAPPLDEFN AE,
(SELECT SYS_CONNECT_BY_PATH(A.AE_DO_APPL_ID
a.AE_DO_APPL_ID,
AE_DO_SECTION ,
a.AE_SEQ_NUM AS AE_section_ORDER ,
level AS ae_level
FROM PSAESTEPDEFN a
WHERE AE_DO_APPL_ID <> ' '
START WITH AE_APPLID like '%ARB%OK%2PY%'
CONNECT BY NOCYCLE prior AE_DO_APPL_ID=AE_APPLID
) AE1
WHERE ae.AE_APPLID=ae1.AE_DO_APPL_ID
) a3,
(SELECT A.AE_APPLID ,
A.AE_SECTION,
A.AE_STEP,
DECODE (A.AE_STMT_TYPE, 'C' ,'Call Section', 'D' ,'Do Select', 'H' ,'Do When', 'N' ,'Do Until', 'S' ,'Select', 'U' ,'Update/Insert/Delete', 'W' ,'Do While', 'P' ,'PeopleCode')as STMT_TYPE,
A.DESCR ,
S.SQLTEXT
FROM PSAESTEPDEFN STEP
JOIN PSAESTMTDEFN A
ON STEP.AE_APPLID = A.AE_APPLID
AND STEP.AE_SECTION = A.AE_SECTION
AND STEP.MARKET = A.MARKET
AND STEP.DBTYPE = A.DBTYPE
AND STEP.EFFDT = A.EFFDT
AND STEP.AE_STEP = A.AE_STEP
LEFT OUTER JOIN PSSQLTEXTDEFN S
ON A.SQLID = S.SQLID
ORDER BY DECODE(A.AE_SECTION,'MAIN','0', '1'

STEP.AE_SEQ_NUM
) b3
WHERE a3.AE_APPLID=b3.AE_APPLID(+)
AND a3.AE_SECTION =b3.AE_SECTION(+) ) SQ LEFT OUTER JOIN PSPCMNAME n on (sq.ae_applid =n.objectvalue1 and sq.ae_section =n.objectvalue2 and sq.ae_step =n.objectvalue6);

shahzad Hussain (guest) 17 Mar 2020 16:51
in discussion Forum / Help » Error message - please help

Kindly help me please.

The value was too long for the field HRS_APPITM01_VW.JPM_TEXT1325_1 (labeled 'User Text - 1325 Char' ). It requires truncation to 1325 characters. (126,141)

A long edit box on the page allows essentially unlimited text, but the record field specified that the field is of fixed length. You entered a value longer than that limitation, so the value requires truncation to fit the record field.

by shahzad Hussain (guest), 17 Mar 2020 16:51

select sum(bytes)/(1024*1024)AS MB,segment_name, b.CREATED
from user_segments a, all_objects b
where segment_type='TABLE'
and length(regexp_replace(segment_name, '\D')) >4
and a.segment_name = b.object_name
and b.OBJECT_TYPE='TABLE'
GROUP BY segment_name,CREATED
ORDER BY 1 DESC ;

SELECT *
FROM
(SELECT S1.*
,
PG.PNLGRPNAME
FROM
(SELECT ROWNUM AS JBSEQ,
'LEVEL '
||LEVEL,
LPAD(' ',5*LEVEL,'*')
||PARENTJOBNAME AS PARENT1 ,
PARENTJOBNAME ,
S.PRCSTYPE ,
S.PRCSNAME,
S.RUN_CNTL_ID ,
S.PRCSJOBSEQ,
D.DESCR
FROM PS_SCHDLITEM S ,
(SELECT B.PRCSJOBNAME AS PRCSNAME, B.PRCSTYPE, B.DESCR FROM PS_PRCSJOBDEFN B
UNION
SELECT A.PRCSNAME,A.PRCSTYPE, A.DESCR FROM PS_PRCSDEFN A
) D
WHERE SCHEDULENAME ='IND_PAM_JS_AM_D'
AND D.PRCSTYPE =S.PRCSTYPE
AND D.PRCSNAME = S.PRCSNAME
START WITH PARENT_ITEM_NODE= ' '
CONNECT BY PRIOR ITEM_NODE = PARENT_ITEM_NODE
ORDER SIBLINGS BY PARENT_ITEM_NODE,

PRCSJOBSEQ,
PRCSNAME,
RUN_CNTL_ID
) S1 ,
(SELECT B.PRCSJOBNAME AS PRCSNAME,
'PSJOB' AS PRCSTYPE ,
B.PNLGRPNAME
FROM PS_PRCSJOBPNL B
UNION
SELECT A.PRCSNAME,A.PRCSTYPE, A.PNLGRPNAME FROM PS_PRCSDEFNPNL A
) PG
WHERE S1.PRCSTYPE = PG.PRCSTYPE(+)
AND S1.PRCSNAME =PG.PRCSNAME(+)
—AND N.PNLGRPNAME =PG.PNLGRPNAME(+)
ORDER BY JBSEQ
) P2

SELECT N.PTLT_TASK_CODE,
N.NAVIGATION,
SQ.PTLT_TASKSEQ_ID,
SQ.PTLT_SEC_SEQNO,
N.PTLT_PROD_CD_LIST ,
N.PTLT_FEATURES_LIST,
RECSTRING
FROM
(SELECT PTLT_TASK_CODE,
MAX(LTRIM(SYS_CONNECT_BY_PATH(RECNAME,','),',')) RECSTRING
FROM
(SELECT PTLT_TASK_CODE,
RECNAME,
ROW_NUMBER() OVER(PARTITION BY PTLT_TASK_CODE ORDER BY PTLT_TASK_CODE) RN
FROM
(SELECT DISTINCT D.RECNAME,
PNLGRPNAME
||'.GBL' AS PTLT_TASK_CODE
FROM PSPNLGROUP A,
( SELECT DISTINCT PNLNAME,
SUBPNLNAME
FROM
( SELECT PNLNAME, SUBPNLNAME FROM PSPNLFIELD WHERE SUBPNLNAME <> ' '
UNION
SELECT DISTINCT PNLNAME, SUBPNLNAME FROM PSPNLFIELD WHERE SUBPNLNAME = ' '
)
CONNECT BY NOCYCLE PRIOR SUBPNLNAME=PNLNAME
) B ,
PSPNLFIELD C,
PSRECDEFN D
WHERE A.PNLNAME =B.PNLNAME
AND (B.PNLNAME = C.PNLNAME
OR B.SUBPNLNAME = C.PNLNAME)
AND DECODE(BITAND(FIELDUSE, 16), 16, 'On', 'Off') ='Off'
AND RECTYPE IN (0,1)
AND C.RECNAME =D.RECNAME
GROUP BY D.RECNAME,
PNLGRPNAME
)
)
START WITH RN = 1
CONNECT BY PRIOR RN = RN -1
AND PRIOR PTLT_TASK_CODE = PTLT_TASK_CODE
GROUP BY PTLT_TASK_CODE
) B1,
PS_PTLT_COMP_NAV N,
PS_PTLT_TASK_SEQ SQ
WHERE B1.PTLT_TASK_CODE=N.PTLT_TASK_CODE
AND B1.PTLT_TASK_CODE =SQ.PTLT_TASK_CODE
AND PTLT_PROD_CD_LIST LIKE '%AP%'
ORDER BY SQ.PTLT_TASKSEQ_ID,
SQ.PTLT_SEC_SEQNO ASC;

https://it.toolbox.com/question/how-to-run-sysdbms-statsgather-table-stats-in-sqr-022412

BEGIN-SQL
begin
SYS.DBMS_STATS.GATHER_TABLE_STATS(OwnName=>'SYSADM',TabName=>'PS_HEALTH_BENEFIT',method_opt=>'FOR ALL COLUMNS SIZE 75',ESTIMATE_PERCENT=>100,DEGREE=>4,CASCADE=>TRUE);;
end;;
END-SQL

Another version for give set of records
select
a.FIELDNAME,
FIELDVALUE,
EFFDT,
EFF_STATUS,
XLATLONGNAME,
XLATSHORTNAME,
LASTUPDDTTM,
LASTUPDOPRID,
SYNCID
from
PSXLATITEM A, PSRECFIELDALL B
where
a.FIELDNAME=b.FIELDNAME
and b.recname='PAYMENT_TBL'
and EFFDT = (
select max(EFFDT)
from PSXLATITEM
where FIELDNAME = A.FIELDNAME
and FIELDVALUE = A.FIELDVALUE
and A.EFFDT <= sysdate

another version but will take time.
SELECT DISTINCT SUBSTR (:val, 1, 11) "Searchword",
SUBSTR (table_name, 1, 14) "Table",
SUBSTR (column_name, 1, 14) "Column"
FROM cols,
TABLE (xmlsequence (dbms_xmlgen.getxmltype ('select '
|| column_name
|| ' from '
|| table_name
|| ' where upper('
|| column_name
|| ') like upper(''%'
|| :val
|| '%'')' ).extract ('ROWSET/ROW/*') ) ) t
ORDER BY "Table"
;

Data finder sql
SET SERVEROUTPUT ON SIZE 100000
DECLARE
match_count INTEGER;
BEGIN
FOR t IN (SELECT owner, table_name, column_name
FROM all_tab_columns
WHERE owner = 'FSUSER' and data_type LIKE '%CHAR%' and COLUMN_NAME like '%SERVER%') LOOP
EXECUTE IMMEDIATE
'SELECT COUNT(*) FROM ' || t.owner || '.' || t.table_name ||
' WHERE '||t.column_name||' = :1'
INTO match_count
USING 'PSNT';
IF match_count > 0 THEN
dbms_output.put_line( t.table_name ||' '||t.column_name||' '||match_count );
END IF;
END LOOP;
END;

Data finder Oracle sql by RahulAgrawalRahulAgrawal, 25 Feb 2020 08:51
page 1123...next »
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License